Løbebånd som favorit - Af Anders Szalkai

Anders Szalkai, Sveriges mest meriterede maratonløber har løbebåndet som sin favorit.

Der er nu en gang sådan at her i norden er det ikke altid at det frister med en løbetur. Kulde, regnvejr, blæst og snesjap at det oftere er sofaen der vinder.

Anders har prøvet det meste. I sine mest intensive træningsperioder gennemførte har to træninger om dagen, en ude og en inde. Han er villig til at indrømme at på våde og kolde dage er det lettest at motivere sig til indetræning, og gerne med musik til. Anders har løbebåndet stående centralt i hans træningsprogram, også efter han stoppede som professionel marantonløber. Med børn i huset er det lettere at finde tid til løbebåndet, og man er mere tilgængelig.

Her er nogen af hans erfaringer:

Hvilket løbebånd skal man vælge.
Du bør uden tvivl vælge et løbebånd med en stærk nok motor til at du kan løbe hurtigt og langt. Desuden bør den kunne indstilles i højden, så du kan opleve at skulle løbe op ad bakke. Dette giver dig flere udfordringer når du løber, og er på linje med det du oplever når du er ude. Du løber også lidt hurtigere og hårdere inde end ude, da der ikke er nogle hindringer du skal bremse ned for.

Løbebåndet hjælper dig som aktiv idrætsudøver til at blive bedre.
Løbebåndet er ypperligt til hastighedstræning, og det at du kan vælge udfordringer efter din form, er måske det bedste ved et løbebånd. Det er også værd at tænke på, at underlaget på et løbebånd er mere skånsomt for ankler og knæ, end det at løbe ude.

Godt for kroppen.
På løbebåndet holder du dig i form, og du forbrænder kalorier samtidigt. Både sædemuskulaturen, ryggen, benene og maven får udfordringer, og samtidig får du al den kondition du behøver. Ønsker du samtidigt at gå ned i vægt, ja så får du styr på dette også.

Hvad kan du supplere med?
Overkroppen vil ikke mærke meget til at du løbetræningen. Det kan derfor være en ide med lidt styrketræning i tillæg. Vægte eller en simpel sammenklappelig romaskine kan få overkroppen med i balance.

Anders Szalkai

Se vores udvalg af løbebånd!


 Se oversigt over alle artikler