Træningsøvelser - Guide til køb af trampolin


Når du skal købe en trampolin, går kvalitet og sikkerhed hånd i hånd. En god trampolin på ca. 4 meter koster fra 3000 og opefter. Det kan være en god ide at spare op og købe en kvalitetstrampolin første gang. En god trampolin giver større hoppeglæde, kan bære flere kilo og holder i længere tid. Hvis du vælger at købe en billigere udgave, vil du måske opleve at skulle udskifte kantpuder, fjedre eller selve hoppedugen efter få sæsoner.

Kig efter hvor tung trampolinen er, og om den kan tåle en stor personvægt. Det fortæller en del om kvaliteten på konstruktionen.
Den bør have mange benpar, så rammen hviler flere steder. En trampolin med mange og lange fjedre giver optimal springeffekt. Trampolinen bør have galvaniserede metalben for at undgå rust og en kraftig kantpude, der dækker fjedrene helt og derved yder optimal beskyttelse.

Hvilken størrelse du skal vælge, afhænger af hvor meget plads, der er i haven, men den bør mindst have en diameter på 3 meter, så der er plads til at hoppe.

Hvis du har små børn er det værd at overveje et sikkerhedsnet. Det forhindrer de små i at kravle op på trampolinen, når nogen hopper samt i at falde af. Hvis der er fliser eller træer i nærheden af trampolinen, er et sikkerhedsnet også en god ide uanset alder.

5 råd når du køber trampolin (4,3 meter diameter):
Trampolinen skal veje over 80 kg.
Tåle en høj personvægt – over 130 kg.
Mange fjedre – Mindst 96 stk.
Trampolinen skal have 6 benpar = 12 ben
Kantpolstring, der går helt ud over fjedrene

5 råd når du køber trampolin (3,6 meter diameter):
Trampolinen skal veje over 70 kg.
Tåle en høj personvægt – over 130 kg.
Mange fjedre – Mindst 72 stk.
Trampolinen skal have 4 benpar = 8 ben
Kantpolstring, der går helt ud over fjedrene

Ved trampoliner af ringere kvalitet, vil du ofte opleve dårlig galvanisering, tyndere stål, mindre kraftige syninger, en tyndere kantpude og kortere fjedre.

Læs mere om vores GS /TÜV godkendte trampoliner.


 Se oversigt over alle øvelser