Træningsøvelser - Hvorfor du bør ændre dit træningsprogram


Et træningsprogram bør udvikle din styrke og udholdenhed. Som billedet viser, handler det om at udvikle sig og nå et niveau højere, end du var i går. Du bør stile efter øvelser, som ligger et niveau over din nuværende form. Hele pointen med at træne er, at du gør noget, som kroppen ikke er vant til. Den får nye udfordringer. Kroppen tilpasser sig løbende de nye øvelser ved at blive stærkere, større, hurtigere eller smidigere. Du kommer i bedre form!

På et tidspunkt har kroppen vænnet sig til de nye udfordringer og skal derfor ikke forbedre sig for at kunne klare træningsprogrammet. Her bør du skifte til nye udfordringer for hele tiden at blive bedre, stærkere og fortsat opleve fremgang. Nu tænker du måske ”jamen hvorfor behøver jeg det, hvis jeg er tilfreds og bare vil vedligeholde min form?”.

Så spørger jeg på den anden side ” synes du ikke det er meget tid at lægge i din krop og sundhed for bare at opleve status quo?”. Det er nemlig slet ikke de store ændringer, der skal til, for at du oplever en fortsat udvikling. Men det kommer vi mere ind på i de næste indlæg. Og endnu en vigtig årsag, så modvirker variation selvfølgelig også kedsomhed og risikoen for, at du vælger sofaen frem for træningen.

- Hvis man ikke ønsker at blive bedre, holder man op med at være god.
Citat Niels Høybye


 


 Se oversigt over alle øvelser