Bedste trampolin i test 2021 – BERG

Hvilken trampolin er bedst?

Nå du skal ud og vælge en BERG trampolin, skal du finde ud af hvilken havetrampolin passer bedst til dit behov. Der findes ikke én trampolin der er bedst, da det afhænger af, hvem der skal bruge den, hvor mange i er, hvor meget plads i har osv. Vi anbefaler at du gør dig disse overvejelser inden køb, i stedet for blot at vælge den trampolin der er ’bedst i test’.  Vi vil her fortælle om, hvordan du tester dig frem til at finde den bedste trampolin til jeres have, og hvad det er der skal med i overvejelserne.

Hvilken BERG trampolin skal man vælge?

Skal der laves spring og tricks, er det hele familien der skal hoppe, skal den stå tæt på buske, skal den kunne flyttes? Hvem der skal bruge den og hvor den skal stå har meget at sige, i forhold til at vælge den rette trampolin, til lige præcis til jeres have.

Rigtig mange kigger på tests og testvindere når der skal vælges trampolin, men en testvinder er ikke ensbetydende med, at du får den trampolin, der passer lige præcis bedst til dig.

Alle trampoliner kan selvfølgelig det samme – altså hoppes på, men derudover er der stor forskel på hvad du vælger. BERG har forskellige størrelser i deres trampoliner, samt forskellige former. Her kan man finde både runde, firkantede samt ovale trampoliner, og ikke mindst er der forskellige modeller at vælge imellem, som har forskellig kvalitet og hoppeeffekt.

Når der kigges på de forskellige modeller fra BERG findes der følgende:

Favorit: På Favorit modellerne får man GoldSpring Solo fjedre der sidder parallelt. Herudover er der en kantpolstring med en tykkelse på 20 mm over selve rammen, og 10 mm over fjedrene. Sikkerhedsnettet der følger med Favorit modeller hedder Comfort sikkerhedsnet. Denne model er er et godt valg til helt små børn, da den kan føles en smule mere spændt op. Det er også en prisbillig trampolin som stadig har rigtig høj kvalitet og sikkerhed.

Champion: Champion er den bedste trampolin hvis man ønsker at lave tricks og spring, eller bare ønsker en mere robust trampolin med længere levetid. Champion har TwinSpring fjedre, der sidder i zigzag hele vejen rundt. Den måde fjedrene sidder på, gør både at der kan sidde endnu flere fjedre, men også at området med det bedste hoppepunkt er større. Dette giver alt i alt et meget mere kraftfuldt hop, så man kan hoppe endnu højere og få et bedre afsæt til spring. Her er der også en hoppedug med AirFlow, der lukker 50% mere luft igennem, og er dermed også med til at give bedre hoppeeffekt. Modellen har også en kantpolstring med en tykkelse på 30 mm, og er dermed mere kraftig end Favorit kantpolstringen.

Elite: Denne model har samme hoppedug samt fjedre som Champion modellen, men har en endnu tykkere og mere coatet kantpolstring. Denne model er det bedste valg til dig, der gerne vil have den mest robuste trampolin med 3 x længere levetid i kantpolstringen. Denne model skal også vælges, hvis man har brug for en trampolin på offentlige arealer som legepladser og institutioner. Her skal man kigge på Elite InGround og FlatGround modeller.

Hvordan tester jeg hvilken trampolin er bedst?

Nå du skal teste hvilken trampolin er bedst for jer, kan du enten sammenligne de forskellige trampliner der kan findes online, eller tage til en trampolinforhandler, hvor du kan se og prøve dem selv, samt få personlig vejledning.

Uanset om du sidder og sammenligner dem du finder online, eller selv tager ud og kigger og får vejledning hos en specialforhandler, så kan du have disse ting i overvejelserne:

  • Maks personvægt i forhold til hvem og hvor mange der skal bruge trampolinen?
  • Hvor meget affjedring er nødvendigt, i forhold til om den skal bruges til tricks?
  • Skal den graves ned, og hvilken slags nedgravningstrampolin er så bedst til jeres have?
  • Hvad har i af plads den skal stå på og omkring den, og hvilken form og størrelse passer så bedst?

Disse ting kan stilles op mod hinanden, for at finde ud af, hvilken trampolin er bedst for netop jer. Punkterne her kommer vi ind på i løbet af guiden.

Hvilken trampolin egner sig til tricks?

Rigtig mange kigger efter en trampolin der skal bruges til gymnastiske spring som salto, kraftspring og flik flak. At øve spring og tricks på en trampolin giver en god sikkerhed, da det er blødt at lande og en endnu større sikkerhed med et sikkerhedsnet, så man ikke risikerer at falde ud over kanten. Derudover hjælper kraften i fjedrene også til at komme ordentligt rundt i springene, så risikoen for skader formindskes. Når de forskellige øvelser er mestret, kan det f.eks. være nemmere at lave de samme øvelser på en airtrack eller lignende.

Det anbefales altid at vælge en stor trampolin når der skal laves tricks, da mere plads giver mere sikkerhed. Det kan være en rigtig god ide at vælge en trampolin i størrelsen 430 hvis man ønsker en rund, og en trampolin med en længde på 520 hvis man ønsker en oval. De firkantede trampoliner er også kommet i mange flere størrelser i år, hvor vi anbefaler en størrelse 500 i længden. Især de ovale og de rektangulære er populære til tricks og spring, da de har en aflang hoppeflade og dermed giver meget mere plads til at øve springet. Det giver også meget mere tryghed og sikkerhed på trampolinen.

Når der skal laves spring er det også vigtigt med et godt afsæt med masser af kraft bag. Her anbefaler vi at kigge på BERG Champion samt BERG Elite modellerne. Både Champion og Elite har, til forskel fra BERG Favorit modellen, flere fjedre, fjedre der sidder i zig zag samt en hoppedug med airflow. Den måde fjedrene sidder på, samt at der er flere af dem, giver et meget kraftigere opspring, hvilket gør at man nemmere kan komme helt rundt i sin salto m.m. Airflow i hoppedugen gør, at der kommer 50% mere luft igennem, hvilket også er med til at give bedre og højere hop.

Anbefalede BERG trampoliner til tricks og spring:

BERG Champion 430

BERG Elite 430

BERG Grand Champion 520

BERG Grand Elite 520

BERG Ultim Elite 500

Hvor mange kilo kan en trampolin holde til?

Trampoliner fra BERG har alle en max personvægt påskrevet. En større trampolin kan holde til flere kilo end en mindre, da konstruktionen er kraftigere. Hvis man derfor ved på forhånd, at der kommer til at hoppe flere på trampolinen, og især hvis voksne også skal hoppe med, så skal det tages med i overvejelserne, om man skal investere i en større trampolin. Angivelsen for max personvægt er angivet som den vægt man skal holde sig under, hvis fjedrene ikke skal strække sig med tiden, og dermed give et dårligt hop. Grunden til at maksvægten umiddelbart kan virke lav, er for at både voksne og børn kan hoppe på den og få en god hoppeoplevelse. Hvis trampolinen f.eks. skulle have en endnu større maksvægt, så ville den blive for svær for mindre børn at hoppe på. Det skal også nævnes at trampolinerne alle er testet med en vægt på 400-600 kg, afhængig af størrelse, før de går direkte i stykker. Der sker derfor ikke noget ved at man overskrider max belastningen engang i mellem, men hvis det gøres ofte, forringes hoppeevnen.

Eksempler på maks personvægt på BERG trampoliner:

BERG Champion 330 – 100 kg

BERG Champion 380 – 110 kg

BERG Champion 430 – 120 kg

Kan man bruge en BERG trampolin om vinteren?

En BERG trampolin er konstrueret til at kunne blive brugt året rundt. Fjedre og ramme er ekstra beskyttede mod rust, og kantpolstring, dug og sikkerhedsnet er meget vejrbestandige. Selvfølgelig bliver en trampolin hurtigere slidt jo mere den står ude, da både blæst, sne og sol slider meget på den, men mange vil også gerne kunne lege på den året rundt.

Nogle vælger at pakke trampolinen sammen om vinteren, hvis den ikke bliver brugt så meget på køligere dage og man har pladsen til opbevaring. Nogle synes dog, at det kan være en ulempe at få et hul i haven, hvis man pakker en nedgravningstrampolin sammen. Her kan man evt. vælge at lade rammen stå til Inground trampolinen, og sætte et cover på, så det dækker hullet.

Vælger man at lade trampolinen stå udendørs året rundt, da rigtig mange børn også leger på den i vinterperioden, er det en rigtig god ide at bruge et cover på de dage trampolinen ikke bliver brugt, og hvis der bare er meget dårligt vejr. Især under stormvejr og snevejr kan dette anbefales, da det forlænger levetiden på trampolinen markant. Hvis det skulle blive snevejr, så er det også vigtigt at man får fjernet sneen fra trampolinen, da vægten fra sneen trækker i fjedrene.

Det er også især i vinterhalvåret at man kan opleve hårde storme og stærke vindstød. Her er det især vigtigt at få forankret trampolinen med et forankringssæt, hvis man altså har en trampolin på ben. Det er ærgerligt hvis trampolinen ender i naboens have i stedet, og den kan nemt gøre skade på andre ting eller selv gå i stykker, hvis den bliver taget af vinden.

Trampoliner til børn og voksne

Havetrampoliner fra BERG kan bruges både af voksne og børn. Det er en perfekt måde at være sammen på som familie og kun fantasien sætter grænser for sjove lege man kan lave sammen og samtidig få frisk luft og være aktive. At hoppe på trampolin er også virkelig god motion. Det sætter pulsen op og er meget skånsomt mod led, ryg og knæ – derfor er det helt ideelt med en halv times leg sammen med børnene på trampolinen, hvis ikke man har fået bevæget sig i løbet af dagen.

Husk at vælge en større model, hvis man er flere der skal hoppe på trampolinen ad gangen, da de har en højere vægtkapacitet.

Bedste trampolin til nedgravning

Leder du efter den bedste trampolin til nedgravning? Du er selvfølgelig velkommen til at kigge forbi et af vores showrooms, hvis du gerne vil teste de forskellige BERG trampoliner selv. Når du tester dem, skal du lægge mærke til følgende:

  1. Er der et godt og kraftigt opspring. Trampolinen må ikke føles tung at hoppe på.
  2. Er der mulighed for at sætte sikkerhedsnet på, hvis du ønsker dette
  3. Kig efter en trampolin der kan passe i form og størrelse, så den ikke står for tæt på buske og træer i haven

Hos BERG findes der to forskellige slags nedgravningstrampoliner; FlatGround og InGround.

FlatGround: Skal du vælge hvis du gerne vil have en nedgravningstrampolin, der ligger helt plan med græsplænen og går flot i et med haven. Denne trampolin kræver mere nøjagtighed, når den skal graves ned, da rammen skal ligge på en kant, nede i jorden. En FlatGround trampolin er bedst, hvis du har en helt flad græsplæne. Her kan det blive lidt af en udfordring hvis græsplænen er ujævn eller skråner meget. Her skal det overvejes om man ønsker et sikkerhedsnet på trampolinen. De runde FlatGround trampoliner fra BERG kan man ikke sætte et sikkerhedsnet på, hvor man til gengæld kan sætte sikkerhedsnet på alle InGround trampoliner.

InGround: En InGround trampolin står på helt korte ben ovenpå jorden, hvor der så graves et hul under hopedugen. Vil man gerne have en nedgravningstrampolin, og har man måske ikke en helt plan græsplæne, kan denne være et godt valg, da den er nemmere at justere til at stå lige. En InGround trampolin er også den bedste nedgravningstrampolin, hvis du vil kunne lægge et cover over rammen om vinteren, for at dække hullet.

Trampolin nyheder 2021

Skal der tilføjes endnu mere sjov og udfordring til trampolinen, så er der kommet en nyhed på markedet. BERG AirHive er en jump tracker, der via en sensor som sættes på anklen, sender data fra alle dine hop til en tilkoblet smartphone. Via app’en kan man lave forskellige lege, udfordre hinanden på tværs af fællesskaber og forbedre sine spring og tricks. AirHive lægger op til mange flere timers sjov og leg for alle aldre og for nybegyndere og øvede.

Prøv en trampolin

Vil du gerne prøve en BERG trampolin inden du køber, har vi hos Abilica trampoliner stående i udstilling ved vores showrooms i Vejle, Aarhus og Herlev. De står ude i foråret og sommeren, og du er velkommen til at kigge forbi. Har du spørgsmål til valg af trampolin, er du også velkommen til at kontakte os på telefon 70 270 279 samt på mail info@abilicaonline.dk. Du kan også se vores videoguide nedenfor, hvor vi gennemgår de forskellige trampoliner.