• Gratis fragt ved køb over 499,-
 • 60 dages returret
 • Showroom i Vejle
 • Prismatch
 • ✓ Vi har mere end 14 års erfaring i Danmark
 • ✓ Gratis visualiseringshjælp i 3D
 • ✓ Gratis vejledning og rådgivning
 • ✓ Gratis levering

Er en crosstrainer eller løb bedst til vægttab?

Der er ikke et endegyldigt svar til dette spørgsmål, da det kommer meget an på grundform, kropsvægt og træningstid til rådighed. Men lad os kigge nærmere på de to typer af cardio-fitness.

Ofte hænger det sådan sammen, at man kan stå på en crosstrainer i længere tid, end man kan løbe. Og den længere træningstid på crosstraineren kan føre til et højere samlet kcal-forbrug. Især for utrænede kan træning på crosstraineren være nemmere at gå til end løb.

Løb er også hårdt for leddene, da du lander ned med flere gang din egen kropsvægt, hver gang foden sættes i jorden. Så vil du gerne træne meget på ugebasis, er crosstraineren et mere skånsomt valg. Er du overvægtig, så er crosstraineren god at træne på, indtil du har opnået et vægttab og er nærmere en sund kropsvægt.

Løb er meget energikrævende, og du forbrænder næsten flere kcal ved løb end ved nogen anden cardio-fitness, hvis man sammenligner direkte. Men det er muligt at træne effektivt på en crosstrainer og opnå ligeså gode vægttabsresultater som ved løb. Bruger du pulsen eller en intensitetsskala baseret dit åndedræt til at fastsætte en god træningsintensitet, så er en crosstrainer rigtig god cardio-træning til vægttab.

Vil du bruge crosstraineren til vægttab

Brug din tid på crosstraineren fornuftigt og oplev flere forbrændte kcal både under og efter træning og dermed et større vægttab.

 1. Giv crosstraineren din fulde opmærksomhed, så træner du mest effektivt.
 1. Træn på din crosstrainer så længe som muligt ved så høj intensitet som muligt. Det sikrer både en høj kcal-forbrænding under samt efter træning og fører dermed til et større vægttab.
 1. Træn efter din puls eller brug en intensitetsskala baseret på dit åndedræt for at sikre, at du træner hårdt nok.
 1. Gør det sjovt at træne ved at variere træningen. Skift mellem intervaller og kontinuerlig træning, lav om i varighed, intensitet eller ugentlige træningspas.
 1. Hold konkurrencer mod dig selv eller din familie – hvem når længst på kortest tid, hvem har brugt crosstraineren mest i denne uge osv.
 1. Beløn dig selv, når du gør det godt, men fald ikke i fælden hvor du belønner dig selv med to Marsbar for 30 minutters træning. I hvert fald ikke hvis du vil tabe dig. Det tager minimum en time at forbrænde de to Marsbar, og det er ikke engang King-size, vi taler om.

Vil du løbe dig til et vægttab

Vil du hellere snøre løbeskoene og løbe en tur udenfor eller på løbebåndet, så kan du bruge de samme seks tips og opnå et vægttab.