• Gratis fragt ved køb over 499,-
 • Leveringstid 2-5 hverdage
 • Showroom i Vejle
 • Prismatch
 • ✓ Vi har mere end 14 års erfaring i Danmark
 • ✓ Gratis visualiseringshjælp i 3D
 • ✓ Gratis vejledning og rådgivning
 • ✓ Gratis levering

Guide til køb af trampolin

En trampolin kan være en sjov og udfordrende udendørs aktivitet for både børn og voksne, som får pulsen i vejret og forbedrer motorik og balance. Hvis du har et hus eller en lejlighed med have, har du god mulighed for at finde en trampolin som passer i størrelsen. Her kan man også overveje, om man skal have en trampolin på ben eller en nedgravningstrampolin. Her giver vi en guide til køb af trampolin, og fortæller hvilke overvejelser man skal gøre sig, når man skal ud og investere i en. Vil du hellere se vores guide til køb af trampolin på video, kan du se den her.

Skal man vælge en trampolin til nedgravning eller på ben?

Den traditionelle trampolin på ben ser man i mange danske haver, og den findes i et utal af forskellige modeller og former.

Fordele ved en trampolin på ben:

 • Kan nemt flyttes rundt i haven, når man slår græs osv
 • Man er fri for at grave
 • Den kan pakkes væk om vinteren, uden at efterlade et hul i jorden
 • Den kan tages med hvis man skal flytte, uden at skulle efterlade et hul

Hvis du synes at en trampolin tager rigtig meget udsyn i haven, eller naboen er træt af at børnene kigger over hækken når de hopper, så kan du i stedet vælge en nedgravningstrampolin. En nedgravningstrampolin findes både på korte ben (inground), der står på jorden samt en udgave hvor den bliver helt integreret i jorden, og ligger plant med græsset (flatground).

Fordele ved en nedgravningstrampolin:

 • Den tager mindre udsyn i haven
 • Den er nem at komme på
 • Den bliver ikke taget af blæsten
 • Kan fås med eller uden sikkerhedsnet

Hvad er forskellen på InGround og FlatGround?

Vil du gerne have en trampolin nedgravet i haven, så er næste valg om det skal være en InGround eller en FlatGround trampolin.

En InGround trampolin står på korte ben på jorden, og der graves et hul, som er ca. 40 cm mindre end trampolinens ydre mål. Benene er 20-27 cm høje, afhængig af modellen.

Se her hvor meget du skal grave ud til din InGround trampolin

En FlatGround trampolin ligger helt plant med græsplænen og er integreret nede i jorden. Her er rammen ekstra robust og har en anden form. Der er også sørget for, at der kommer mere luft gennem dugen og under kantpolstringen, så der ikke skabes undertryk, og hoppeeffekten forsvinder, netop fordi der ikke er åbent til luft i siderne.

Se her hvor meget du skal grave ud til din FlatGround trampolin

Hvor stor skal en trampolin være?

Når du skal ud og investere i en trampolin, skal du først og fremmest gøre dig overvejelser omkring, hvilken størrelse du har brug for. Det er selvfølgelig afgørende hvor meget plads du har at stille den på. Du skal sørge for at der er frit både hvor trampolinen står, men også udenom. Vælger man en nedgravningstrampolin, så skal man især sikre sig, at der er ca. 1,5-2 meters plads rundt om, så man ikke risikerer at ramme grene, buske, en mur eller andet som man kan komme til skade på. Tag også med i overvejelserne hvor mange der skal hoppe på den, og om den kan holde til, at både voksne og børn hopper på den samtidig. Se i skemaet herunder, hvad vi anbefaler ud fra de forskellige størrelser af BERG trampoliner. Dog skal det nævnes, at BERG anbefaler, at man kun hopper én person ad gangen, af sikkerhedsmæssige årsager.

Hvilken størrelse er bedst for at undgå skader?

Hvor mange personer der skal bruge trampolinen, er også noget der skal med i overvejelserne. Uanset størrelse, anbefales der af sikkerhedsmæssige årsager, at der kun hopper en person ad gangen. Vi ved jo også, at man sjældent hopper alene på en trampolin, uanset anbefalingerne. Derfor er det også vigtigt at vælge så stor en trampolin man har plads til, da skaderne ofte sker når man hopper ind i hinanden.

Hvilken trampolin egner sig bedst til tricks og gymnastiske spring?

Hvis der virkelig skal laves tricks og akrobatik, skal du også vælge en stor trampolin, for at få nok plads til springene. Her kan en oval eller rektangulær trampolin være et rigtig godt valg, da man her får mere længde på til sine spring. Her er der endnu mere plads til at udfolde sig og afprøve nye tricks, med mindre risiko for at ramme ud på kanten. Det er vigtigt at vælge en udgave som er stor nok til at kunne lave spring, uden at man rammer kanten. Vores mest populære trampoliner hertil, er BERG Grand Champion 520 samt BERG Ultim Elite flatground.

Hvad er forskellen på en firkantet og oval trampolin?

Begge former på trampolinen giver ekstra meget plads i længden, til at lave tricks og gymnastiske spring. Den rektangulære trampolin giver mere kontrollerede og præcise hop, uanset hvor du hopper på den, hvilket også er derfor denne bliver brugt til Olympiske trampoliner. Den ovale form har den gode længde, og samtidig har trampolinen den gode styrke i rammen, fra en rund trampolin.

Se sammenligningsskema over BERG trampoliner

Se Abilica’s udvalg af BERG trampoliner her

Hvad er en pro trampolin?

Trampoliner findes i mange forskellige modeller, og flere producenter laver også Pro udgaver. En Pro trampolin er en trampolin, som er ekstra holdbar og har en længere levetid, samtidig med at den har den bedst hoppeevne. Pro trampolinen kan f.eks. være en BERG Elite FlatGround, som har en ekstra kraftig kantpolstring, der holder 2-3 x længere (end Champion modellen). Denne trampolin samt øvrige nedgravningstrampoliner af Elite udgaven, er godkendt til professionel brug – dvs. brug på legepladser, i institutioner og andre offentlige steder. Disse er godkendt i henhold til EN1176 paragrafferne (den europæiske standard for legepladsredskaber og -underlag).

Hvad koster en trampolin

Trampoliner findes i forskellig kvalitet og dermed også forskellige prisklasser. Jo mere du vil investere, jo mere holdbar er din trampolin også, og giver samtidig også en langt bedre hoppeoplevelse. Hos Abilica Online forhandler vi bl.a BERG trampoliner, som er kendte for deres meget høje kvalitet og høje sikkerhed. Herunder findes der flere forskellige modeller, så der er noget der passer til enhver have, familie og budget. Vælg f.eks. en mindre model til 3-4000,- eller en stor oval model til ca. 9000,-. Når man vælger en dyrere trampolin får man bedre fjedre, tykkere kantpolstring, ekstra rustbeskyttelse i rammen og en kraftigere hoppedug. Ud over den længere levetid og garanti, er alt dette samtidig med til at give højere og bedre hop - alt i alt en bedre hoppeoplevelse.

Hvordan graver man en trampolin ned?

Du skal bruge en spade, en skovl, en trillebør, målebånd eller tommestok samt en trailer, hvis jorden skal fragtes væk. Følg vejledningen til nedgravning i manualen, og vær altid opmærksom på, at hullet skal være mindre end trampolinens diameter, hvis du vælger en InGround trampolin.

Se her, hvor meget jord der skal graves væk til din trampolin

Se video-vejledning til hvordan du graver et hul til nedgravningstrampolin

Hvad koster nedgravning af en trampolin?

Vil du ikke selv kaste dig ud i at grave trampolinen ned, så er der mulighed for at få et specialiseret havefirma til det. Prisen kan afhænge af nogle forskellige faktorer, så som:

 • Størrelse på trampolin
 • Skal jorden køres væk
 • Skal der ligges plader ud til minigraver
 • Er det en inground eller flatground trampolin

Hvis man tager en almindelig rund inground-trampolin i størrelsen 380, kan prisen ligge ca. mellem 3000,- og 3800,- uden bortskaffelse af jord. Du kan kontakte dit lokale havefirma, for en mere præcis pris på nedgravning af din trampolin.

Hvor mange kalorier forbrænder man ved at hoppe på trampolin?

Det er ikke bare sjovt at hoppe på trampolin, det er også en alletiders måde at få god motion og forbrænde kalorier. Samtidig er trampolinen meget skånsom, da der ikke lægges belastning på dine led. Kombinationen mellem leg og motion kan gøre det nemmere for mange at få bevæget sig. Det kan også være en god måde for voksne, at få noget kvalitetstid med børnene, samtidig med at dagens motion bliver klaret. Det kan være svært at sige præcist hvor mange kalorier du forbrænder ved at hoppe på trampolin, da faktorer som intensitet, alder og kropsvægt spiller ind, men man kan nemt forbrænde ca. 300 kalorier i timen ved at hoppe. Hvis du har et pulsur kan du prøve at tracke det, og se hvor meget du kan komme op på.

Kan jeg se og prøve trampoliner?

Hos Abilica forhandler vi trampoliner fra BERG og Jumpmaster . Disse trampoliner er alle af høj kvalitet og følger alle sikkerhedskrav. Du kan se hele udvalget her. I sommerhalvåret har vi trampoliner i udstilling udenfor, ved vores showroom i Vejle. Vi sørger for at have et udvalg af de mest solgte trampoliner, men du kan kontakte os, hvis du vil høre om en specifik trampolin er i udstilling.

Hvis du er i tvivl om hvilken trampolin der er det rigtige valg, så er du mere end velkommen til at kontakte os, og vi vil med glæde vejlede dig. Ring til os på 70 270 279 eller send os en e-mail på info@abilicaonline.dk.

Se også vores video: Trampolin Guide - Vælg den rigtige trampolin