• Gratis fragt ved køb over 499,-
  • 60 dages returret
  • Showroom i Vejle
  • Prismatch

Der kan forekomme forsinkelser på levering. Grundet store pakkemængder hos PostNord.

  • ✓ Vi har mere end 14 års erfaring i Danmark
  • ✓ Gratis visualiseringshjælp i 3D
  • ✓ Gratis vejledning og rådgivning
  • ✓ Gratis levering

Guide til valg af håndvægte – hvor mange kilo

Valg af håndvægte

Uanset om du er nybegynder eller har trænet før, er håndvægte rigtig gode til at øge muskelmassen, stramme kroppen op og gøre dig stærkere. Det er vigtigt at finde ud af hvor meget håndvægten skal veje, så det er den rette til dig. Når du skal vælge en håndvægt bør du overveje dit behov, mål og fysiske formåen. Der findes forskellige typer af håndvægte til forskellige behov.

Definer dit behov

Det er vigtigt, at du definerer dine behov, inden du investerer i håndvægte – og husk at være ærlig. Både din nuværende form og dit mål er vigtige faktorer for at vælge den rette vægt. Det samme gælder dine mål for vægttræningen. Vil du fx kun træne overkrop, eller vil du også træne ben og baller. Hvad vil du med din træning nu og på længere sigt?

Hvilke øvelser vil du lave?

Hvilke øvelser vil du træne. Vil du træne både overkrop og underkrop, er det en fordel med flere vægtklasser. Dine ben- og ballemuskulatur er næsten altid stærkere end arme, skuldre, bryst og ryg. Den håndvægt der passer til dine armøvelser, vil højest sandsynligt være for let til din benøvelser. En god rettesnor er, hvis du kan lave flere end 15-20 gentagelser, skal du have en tungere vægt. Modsat må vægten heller ikke bliver så tung, at du begynder at løfte med dårlig teknik, så du får skader

Håndvægten er for let

Det er ofte kvinder, der vælger for let vægt. De fleste gør det med den begrundelse, at de ikke vil have store muskler. Men det får du heller ikke uden målrettet kost og træning. Her snakker vi 5-6 gange træning om ugen med håndvægte på 10-15 kg og opefter. Men for at blive ’strammet op’,  skal musklerne vokse lidt. Det er nemlig dem, der får os til at se mere faste ud i kødet. Det handler om at finde en balance. Kan du nemt løfte en vægt på 3 kilo 12 gange nu, ”vokser” du hurtigt fra den. Vælg i stedet 4 kilo, som du kun kan løfte 8 gange. Du kan stille og roligt gå op i antallet af gentagelser, når du bliver stærkere.

Håndvægten er for tung

Det er ofte mænd, der falder i denne fælde. De går til stålet, når der skal trænes. De løfter tunge vægte. Desværre ofte med en dårlig teknik, som i bedste fald ikke giver de ønskede resultater og i værste fald giver skader. Du har sikkert set de fyre, der står i centeret og laver bicep curls, hvor hele kroppen rykker frem og tilbage i stedet for kun armene. Det de mænd faktisk gør, er at involvere flere og større muskler end biceps for at kunne løfte den tunge vægt. Og sandheden er, at biceps ville vokse langt bedre med mindre vægt og større fokus på overarmen.

Test dig til den rette vægt

Hvor meget skal håndvægten veje? En god rettesnor er, kan du tage mere end 15-20 gentagelser, er vægten for let. Kan du tage mindre end 8 gentagelser med god teknik, er håndvægten for tung. Medmindre du har årelang erfaring og arbejder på at øge din maksimale styrke.

Hvor meget plads har du og skal de gemmes væk?

Har du meget plads kan du få et helt stativ med vægte, så du nemt kan skifte mellem let og tung. Men skal vægten kunne gemmes af vejen, er justerbare håndvægte med vægtskiver en god og økonomisk beslutning. Læs mere om de forskellige typer af håndvægte her.

Har du brug for råd og vejledning, så hjælper vi gerne via e-mail på info@abilicaonline.dk eller ring 70 270 279. Eller kig forbi butikken i Aarhus.