• Gratis fragt ved køb over 499,-
 • Leveringstid 2-5 hverdage
 • Showroom i Vejle
 • Prismatch
 • ✓ Vi har mere end 14 års erfaring i Danmark
 • ✓ Gratis visualiseringshjælp i 3D
 • ✓ Gratis vejledning og rådgivning
 • ✓ Gratis levering

Kom i form med en crosstrainer – brug den rigtige teknik!

Crosstraineren har fået et lidt ufortjent rygte som opvarmningsmaskine. Mange har ment at den kun fungerer til at varme musklerne op inden træning og ikke giver nok udfordring. Men dette er altså bare en myte!

Faktisk er en crosstrainer lige så god som et løbebånd og en motionscykel – så længe den bliver brugt rigtigt.

Fordelen med crosstraineren er, at du bruger hele kroppen og musklerne i både under- og overkrop arbejder samtidig. Den største fordel ved en crosstrainer i modsætning til et løbebånd f.eks, er at den er meget skånsom for kroppen. Kroppen udsættes ikke for samme stød og vægtbelastning, som man får på et løbebånd. På denne måde er det nemmere at undgå skader, hvis du træner på en crosstrainer.

For at få den største effekt af at træne på en crosstrainer, er det vigtigt at du bruger den rette teknik.

Først og fremmest er det vigtigt, at du ikke bare står på den og følger dens bevægelser. Undgå at hvile armene på håndtagene, og lad musklerne trække dem frem og tilbage. På samme måde skal musklerne i benene føre pedalerne fremad, lad ikke bare benene følge bevægelserne. Træk dine skuldre tilbage, stram op i maven og kig lige frem så du har den rigtige holdning. Mange døjer med at tæerne begynder at sove efter at have stået et stykke tid på crosstraineren. For at undgå dette, er det vigtigt at du fokuserer på at rulle hele foden med rundt i skridtene, så du ikke kun står på dine tæer på pedalen.

En fejl som mange laver på en crosstrainer er, at de har for lav modstand og kører i for lavt et tempo. For at få den fulde værdi af crosstraineren som et motionsredskab, så skal du sørge for at holde en høj intensitet under træning.

Se med i videoen herunder, hvor løbecoach Sissel Møller, fortæller om og viser, hvordan man bruger den korrekte teknik på crosstraineren. Hun fortæller også om hvilke muskler man bruger, giver gode råd, og fortæller hvorfor det er et godt supplement til løbetræningen.

Træningsprogrammer til crosstrainer

Det kan være en rigtig god ide at variere din træning, så du ikke kører træt i det samme og derfor ikke kommer afsted. Variation i træningen er med til at udfordre dig, overskride grænser og motivere dig til at fortsætte. Det er især her du ser resultater. På alle crosstrainere der forhandles hos Abilica Online, er der ud over den manuelle modstand, flere programmer at vælge i mellem (afhængig af maskine). Du kan bl.a. finde:

 • Intervaltræning
 • Fedtforbrænder
 • Bakketræning
 • Styrke
 • Cardio

Hvordan vælger jeg den rigtige crosstrainer?

Det er rigtig vigtigt, at du finder præcis den crosstrainer som passer til dig – hvis ikke du får en god oplevelse under brug, jamen så får du den simpelthen ikke brugt, og så er det penge ud af vinduet.

Alle har forskellige behov, præferencer og budget. Derfor kan vi ikke fortælle dig, hvilken der er det bedste valg. Til gengæld har vi lavet en guide, så du kan finde ud af, hvad du skal kigge efter for at finde den helt rigtige crosstrainer, som passer præcis til dig!

Se hele vores udvalg i crosstrainere her.

Du er mere end velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til valg af crosstrainer eller andet træningsudstyr. Du kan fange os på telefon: 70270279 og e-mail: info@abilicaonline.dk.