Kom i gang med at løbe – 26 danske løbeentusiaster giver deres bedste råd til løbetræningen


Mange danskere ønsker at komme i bedre form – og en af de mest lettilgængelige motionsformer, der umiddelbart ikke kræver det store udstyr, er løb.

For at hjælpe dig, der ønsker at komme i bedre form ved hjælp af løbetræning, har vi spurgt en række af Danmarks største løbeentusiaster:

“Hvad er dit bedste råd til folk, der gerne vil i gang med at løbe?”

Løbeentusiasterne er gået til spørgsmålet på vidt forskellige måder, der giver en artikel fyldt med gode råd, tips og ”medvind på løbestierne”. Du får både korte og præcise samt lange og uddybende råd og input til, hvordan du skal gribe din løbetræning an, så du kan komme ordentligt i gang, fastholde motivationen samt undgå skader.

1) ”Tålmodighed, tålmodighed og tålmodighed. Det må være mit absolut bedste og allerførste råd”

Ronni Andersen - Kort- & mellemdistance-løber

Ronni Andersen – Kort- & mellemdistance-løber

Hjemmeside: http://iloebesko.dk

Facebook-side: https://www.facebook.com/iloebeskodk/

Tålmodighed, tålmodig og tålmodighed. Det må være mit absolut bedste og allerførste råd. Det er så vigtigt, at man giver kroppen lov til at vænne sig til det at løbe. Der er både noget fysiologisk i det, og selvfølgelig også noget mentalt.

Mange begynder at løbe, og starter så med at løbe for stærkt eller for langt, og så kommer skaderne. Så blev løb ikke lige noget for dem. For de færreste kommer i gang igen – de tænker jo, “sidste gang jeg forsøgte, blev jeg bare skadet”. Derfor er tålmodighed en dyd, når du skal begynde at løbe. 

Det er okay at løbe OG gå i starten. Er du fuldstændig grøn indenfor løb, så skal du ikke regne med at kunne løbe 5 kilometer på 25 min fra starten af. Mærk efter på kroppen – det gælder faktisk ikke kun for nybegyndere, det gælder alle. Det hjælper på ingen måde at overtræne, det kommer der kun skader ud af. 

Jeg ved godt, at det er et ømt punkt for nogle – men køb dig noget ordentlig fodtøj fra starten af. Måske du kan låne et par sko til de første 2-3 gange, hvis du er tvivl om, hvorvidt løb det er noget for dig. Men det med at tage de gamle slidte joggere bagerst i skabet fra 1970, og så løbe afsted i dem – det giver sjældent en rigtig god start på ens løbekarriere.

Og med de tider vi har i dag, så kan du nemt finde løbesko til en rigtig fornuftig pris – også under 1000,-

2) ”Start stille og roligt”

Kasper Christensen - Løber og løbe-blogger

Kasper Christensen – Passioneret løber og løbe-blogger

Hjemmeside: http://www.kasperc.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/VejenTilDetLangeLob

Start stille og roligt. Det lyder måske som en naturlighed, men der gik rigtig lang tid før jeg faktisk lærte det. Jeg startede alt for hurtigt ud og døde efter en meget kort distance. Det reducerede hele tiden lysten til at løbe, for det tog længere tid at tage tøjet på end at løbe. 

Start med få kilometer og løb meget langsomt, faktisk langsommere end du synes nødvendigt. Det handler om, at vænne kroppen til belastningen uden at løbe ind i demotiverende løbeskader. Er det at løbe flere kilometer for meget, så find et gå/løbeprogram og kom i gang på den måde. Husk på, at du ikke konkurrerer med nogen. 

Og det sidste er, at det altid er nemmere at komme i gang, hvis man er 2 eller flere. Så find en gruppe at løbe med. De findes overalt og en Facebook-søgning giver tit gevinst til noget lokalt. Det er så motiverende og især nu, hvor det begynder at blive mørkt.

3) ”Sæt dig selv op til succes”

esther-baltzer_estherbaltzer-dk

Esther Baltzer – NLP sports performance coach og løbecoach

Hjemmeside: http://estherbaltzer.dk/

Instagram: https://www.instagram.com/coachbaltzer/

Sæt dig selv op til succes
Når du starter op med at løbe skal du huske:

 • At du og din hjerne er klar, men led og muskler tager længere tid. Det gælder også hvis du er vant til at dyrke sport. Du skal starte roligt op.
  Konkurrer mod dig selv og ikke andre. Når du starter med at løbe vil du hurtigt komme i bedre form, sammenligner du med andre som har løbet længe vil du altid tabe. Så lad være.
 • Man kan ikke gøre en gris til en væddeløbshest, men kan gøre en gris til en hurtig gris. Tempi og pace er individueller og har ikke noget med hvor god løber du er. Find dit pace og løb efter dine forsætninger, det vil gøre din udviklings kurver stejlest
 • Det er meget federe at løbe klogt og bygge langsomt op og undgå skader. End at løbe et marathon uden træning. Jeg ved folk altid fortæller om det, som om man skulle blive imponeret, det eneste jeg tænker er” øv det må ha været ubehageligt” og ”hvor er du heldig du ikke fik skader”.

4) “Variér din træning, så din motivation kommer i top”

Peter Liljensten - Løbecoaching specialist

Peter Liljensten – Løbecoaching specialist

Hjemmeside: http://www.peterliljensten.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/www.peterliljensten.dk/

Mit bedste træningsråd til dig er:

VARIER DIN TRÆNING, SÅ DIN MOTIVATION KOMMER I TOP 

Varieret træning er ikke kun godt for din motivation – NEJ BESTEMT IKKE – den gør dig faktisk til en betydeligt bedre løber. Fx efter 8 ugers tilvænning i roligt tempo begynder dit træningsprogram derfor at indeholde træningsformer, der bryder ensformigheden. Fartleg, progressiv træning og testture er alle gode redskaber, som du med fordel kan fortsætte med at bruge, når du om 12 uger er færdig med dit personlige træningsprogram.

Til den tid har du faktisk en rigtig god fornemmelse af, hvad der skal til, for at du bliver ved med at løbe 2 eller flere gange om ugen. For nogle er en trofast træningsmakker en god idé, mens andre nyder friheden ved at kunne løbe sig en tur, når lysten melder sig. For andre er nøglen til succes at have 2 – 3 faste træningstidspunkter om ugen, som alle andre aftaler må vige for. 

En anden motivation kan være, at du melder dig til et motionsløb, som du kan træne dig op til. Men først handler det om at komme i gang. Hæng træningsprogrammet op på køleskabet, og sæt et stort kryds i skemaet, hver gang du har gennemført en træningstur. For næste gang du sætter det store kryds er det dit 5 km motionsløb.

 

5) “Bliv del af et løbefællesskab eller find en løbemakker”

Rune Emlinton Darling - Professionel løbetræner

Rune Emlinton Darling – Professionel løbetræner

Hjemmeside: http://runningnow.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/likerunningnow/

Find et løbefællesskab!

Jeg ser i mit daglige virke som løbetræner rigtig mange nye løbere. De har gravet løbeskoene frem fra skabet og rystet støvet af dem. Nu ønsker de så at komme godt i gang. Mit uden sidestykke bedste råd til disse løbere er: Bliv del af et løbefællesskab eller find en løbemakker!

Af alle begynderråd er dette rådet, der for rigtig mange gør forskellen og gør dem til ”løbere for livet”. Med løbeaftaler er du forpligtet ud over dig selv. Sofaen spiser dig ikke til aftensmad, da du har en makker, der banker på døren eller en gruppe, der står og venter på dig. Vi er sociale væsner, og når vi kombinerer dette grundlæggende behov med motion, så er det en genial cocktail, der får dig til at trække i løbeskoene år efter år.

 

6) “Det er vigtigt, at du ikke starter for hårdt ud”

Maya Lützhøft - Kostvejleder & blogger

Maya Lützhøft – Kostvejleder, personlig træner & blogger

Hjemmeside: http://mayadroem.dk/

Instagram: https://www.instagram.com/mayadroem/

Det er vigtigt, at du ikke starter for hårdt ud. Vi bliver ofte ivrige og utålmodige, men der kan være risiko for overbelastninger. Det er derfor vigtigt, at du går langsomt frem. Du kan eventuelt kombinere løbeturen med gang, således at turen alligevel bliver flere kilometer. Det kan være en god idé at finde et træningsprogram, men det vigtigste er, at du lytter til din krop. Det er vigtigt, at du kommer ud at løbe hyppigt – jeg foreslår 2-3 gange om ugen. Du forbedrer hurtigere din form, hvis du kombinerer med intervaltræning.

Jeg foreslår derfor:

 • 1 intervaltur med korte intervaller af 15-20 sek. varighed pr. gang,
 • 1 længere tur i rolig pace og et konstant tempo
 • 1 tur med lange intervaller fx. 1 km løb + 1-2 min pause (gentag).

Sørg for at hav det rigtige udstyr, især nu når vinteren kommer. Et godt tip er at lægge tøjet ved radiatoren, så det er lunt når man skal hoppe i det.  At lave en løbeaftale kan være en god måde at holde ved på!  Varier din træning, hør noget god musik – og sørg for at have et positivt mindset om dine løbeture; i stedet for at sige “Jeg gider ikke ud at løbe i dag” – så vend det om ”Tænk, at jeg er så heldig at jeg har muligheden for at løbe idag”. Dit mindset betyder utrolig meget; få det bedste ud af det! Du kan lære at elske løb, hvis det handler primært om dit eget mindset.

God tur!

7) “Med den forkerte løbesko kan din løbetræning – groft sagt – være færdig før den rigtig er startet”

Nikolaj Bonde - Personlig træner, løbecoach & sportsmassør

Nikolaj Bonde – Personlig træner, løbecoach & sportsmassør

Hjemmeside: https://nikolajbonde.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/nikolajbondetraener/

Før du starter med at løbe:

Få lavet en løbestilsanalyse hos din løbespecialist og find den perfekte sko til dig og din løbestil. En forkert løbesko er desværre ofte årsagen til rigtig mange uheldige og dumme skader. Med den forkerte løbesko kan din løbetræning – groft sagt – være færdig før den rigtig er startet. Din oplevelse af opstarten på dit løb vil – med den rigtige løbesko –  også være nemmere.

Opstarten af løb:

Start roligt og realistisk ud. Se dig selv i helikopterperspektiv. Hvor står du lige nu? Kan du løbe 3 km eller 500 meter uden at gå? Skal du starte med et gå/løbe-program, eller er du klar til at løbe 2-3 gange om ugen?

Løb langsomt og øg maks 10% i kilometer om ugen. Brug Borg-skalaen, som en indikator på hvor hurtigt du må løbe. Jeg vil anbefale, at du til at starte med løber alle dine ture mellem 11 og 14. Nogle ture tættest på 14, andre tættere på 11.

Risikoen for skader er betydeligt lavere ved langsomt løb (11-14 på Borg-skalaen) end ved hurtigt løb (17-20 på Borg-skalaen).

Vil du gerne have pulsen op, så løb en tur i skoven og hold samme fart, som du gjorde på asfalten. Det er gratis – og skånsom – intervaltræning på bakkerne 😉

Kom væk fra asfalten og ud i naturen:

Kom væk fra det hårde underlag og ud i naturen. Det findes et hav af fordele ved at løbe i naturen. Se bare her;

 • Lavere belastning på sener, knogler, led = lavere skadesrisiko
 • Naturlig interval / pulstræning –  Lav risiko for skader – højt udbytte.
 • Koble af fra hverdagens stress
 • Ly for vind og vejr

Spring i skoene og kom i gang… men pas på… du bliver afhængig!

God træning!

Se mere om Borg-skalaen her

8) “Mit bedste råd er, at du skal starte let og bygge dit løb meget langsomt op”

Ole Stougaard - Personlig træner

Ole Stougaard – Personlig træner

Hjemmeside: http://strong4life.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/STRONG4LIFE.dk/

Mit bedste råd er, at du skal starte let og bygge dit løb meget langsomt op. Få en træner til at lave en træningsplan eller find et fornuftig kom-i-gang-program. Og følg planen slavisk. Du vil hurtigt kunne løbe hurtigere og/eller længere end det, planen siger, du skal, men her er det vigtigt, at du bare gør, som der står. På den måde undgår du at din motivation og din hurtigt forbedrede form kommer til at styre din træning, og dermed minimerer du risikoen for de klassiske opstartsskader. 

Ud over en træningsplan så bør du også få en kompetent og kvalificeret løbetræner til at hjælpe dig med at optimere på din løbeteknik. Dette vil også reducere skadesrisikoen og gøre, at dit løb føles lettere – og du vil samtidig kunne løbe hurtigere.

9) “Vær tålmodig med løbetræningen”

Julie Carl - Løbecoach

Julie Carl – Løbecoach

Hjemmeside: http://juliecarl.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/juliecarl.dk/

Mit bedste råd til dig, der er topmotiveret og gerne vil i gang med at løbe er, at du skal være tålmodig med løbetræningen.

I starten er du måske motiveret, fordi du har taget beslutningen om at løbe, og fordi familie, venner og kollegaer bemærker, at du er blevet ‘en løber’. Det giver dig også blod på tanden, når du kan mærke, at du ikke pruster helt så meget længere på den samme rute, som du gjorde i starten.

Men for mange mennesker sker der bare det, at man i sin iver og glæde kommer til at skrue tempoet for meget i vejret og presser sin krop på for lange ture eller glemmer at tage en dag eller to, hvor man ikke træner. Altså er der risiko for, at man kommer i overtræning eller får skader.

Skaderne kan komme snigende, og du bemærker måske ømhed i skinneben, knæ eller svangsenen, eller du får tendens til gentagne infektioner, mere træthed end normalt eller søvnbesvær. Disse symptomer er et tegn på, at du er for presset og har glemt at give din krop en pause. Og det kan føre til langvarige skader eller manglende motivation, som sætter en brat stopper for dit løb. 

Derfor er en god hovedregel, at du ikke bør træne effektivt hver dag, men tag i stedet en dags pause mellem hver træning, hvor du som alternativ går en tur, cykler på arbejde eller slapper mere af. Det er netop i restitutionsfasen, at din krop og din form udvikler sig til, at kunne præstere endnu bedre end sidste gang, du trænede.  

En anden god hovedregel er, at du maksimalt bør øge din træningsmængde med 10 % om ugen. Og distance kommer før fart.

Så er du helt ny i løbeskoene, så kombinér gerne en hurtig gåtur med indlagte intervaller, hvor du lunter nogle minutter. Og for hver gang du er af sted, øger du den tid, hvor du lunter. Til sidst kan du løbe 5 km i stræk, uden at det fører til overbelastning. Dette gælder også, selvom du er en haj i spinninglokalet. Det er nemlig en helt anden form for belastning af muskler, sener og led. 

Enhver løber vil også have godt af at træne deres kernemuskulatur, så kombiner gerne din løbetræning med noget styrketræning et par gange om ugen. 

Rigtig god træning – Vi ses på løbestierne!

 

10) ”Mit bedste råd er at træne på faste dage og tidspunkter”

Jesper Grand Jensen - Motionsløber med passion for halvmarathon

Jesper Grand Jensen – Motionsløber med passion for halvmarathon

Hjemmeside: http://halvmarathon.com/

Facebook: https://da-dk.facebook.com/halvmarathon.jesper/

Mit bedste råd er at træne på faste dage og tidspunkter.

Find ud af, hvornår du har tid til at træne, uden at det går ud over familielivet, arbejde osv. Du skal gerne træne 3 gange om ugen.

Hvis du f.eks. vil løbe og starter fra ‘scratch’, er det en god ide at starte med at gå og løbe. Første træning kan sagtens være 5 min gang, 1 min løb, 5 min gang og 1 min løb. Målet er at træne sig op til at løbe 30 min pr. gang, men byg langsomt op, så du undgår skader. Du kan finde mange gode træningsprogrammer på nettet.

Alle kan afsætte 30 min. 3 gange om ugen. Når du er godt i gang, kan træningsmængden øges, og du kan vælge at gå op på 4 gange om ugen. Men gør træningen til en fast rutine, så er det nemmere at komme ud af døren.

11) ”Tag den med ro (i starten) og fokuser på teknikken”

Brian Dåsbjerg - Personlig træner

Brian Dåsbjerg – Personlig træner

Hjemmeside: http://www.danishsportsacademy.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/Danish-Sports-Academy-173835995965630/

Tag den med ro (i starten) og fokuser på teknikken. 

Det vil være mit bedste råd, og det vil jeg gerne uddybe lidt. Igennem alle de år jeg har arbejdet med personlig træning, har jeg oplevet mange motionister, der starter for hårdt ud. De vil nå det hele på den halve tid. Det kan fungere fint, hvis man har kroppen til det fra starten og kan restituere hurtigt nok. Det er dog de færreste, der har de forudsætninger.

De fleste motionister vil få en meget bedre oplevelse ved opstart af træning, hvis de i starten forsøge at gennemføre træningen med overskud og fokusere på det teknikske i bevægelsen. Dernæst skal fokus være på at få frekvensen af løbepas i vejret – hellere løbe flere små ture frem for en lang. Kroppen kan meget lettere restituere og vil ikke blive slidt på samme måde.

Når kroppen er vænnet til at træne i den ønskede tid og frekvens, kan man begynde at øge intensiteten og give den gas. Høj intens træning er yderst effektivt og det giver en god fysisk udvikling, men det belaster også hårdt. Hvis kroppen ikke er klar, vil det øge risikoen for skader, og din oplevelse med løbetræning vil ikke nødvendigvis blive den samme.

Så af sted mange gange om ugen på nogle korte lette ture, du kan overskue, og så kan du altid øge derfra. 🙂

12) ”Find en mening med løb – hvorfor vil du løbe, hvorfor er det vigtigt for dig?”

Heidi Johansen - Passioneret løber

Heidi Johansen – Passioneret løber

Hjemmeside: http://thegreatnessofrunning.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/thegreatnessofrunning/

Mit vigtigste budskab til nye løbere er, at løb slet ikke behøver at handle om at trække vejret som en gammel rusten traktor, at have halsbrand som en anden ildspyende drage og få krampespasmer i trætte muskler. Løb kan faktisk være din bedste hyggestund.

Find en mening med løb – hvorfor vil du løbe, hvorfor er det vigtigt for dig. Er det for at tabe dig, for at komme i bedre form, for at møde nye mennesker, for at få en sundere livsstil – eller måske noget helt andet? Find det, der kan drive dig i løbeskoene, selv når det regner. Hold fast i meningen og sæt små overkommelige mål i starten, f.eks. at løbe 1 km i et stræk eller 1 omgang rundt om blokken. Skriv evt. dit mål på en lap placeret på et strategisk sted (f.eks. dit spejl), så du jævnligt bliver mindet om det.  

Start med at skifte mellem gang og løb, og fortæl gerne familien, venner, kollegaer om dit nye mål – del evt. dit mål på de sociale medier – her er der masser af opbakning fra både venner og fremmede. Dét at andre interesserer sig for din fremdrift, gør det lettere at holde ved.  

Løb gerne med venner, i løbeklub eller de forskellige løbefælleskaber, som findes i mange byer. Løb i et tempo, hvor du kan snakke og grine – gør løb til en skøn venindesnak/vennesnak eller en mulighed for at møde og snakke med nye mennesker. Brug evt. en personlig træner, hvis du ikke er til løbeklubber. Nyd naturen, nyd regnen, nyd årstiderne og smil undervejs – man kan sagtens snyde hjernen til at stoppe brokkeriet blot ved at smile.  

Husk: INGEN af dem du møder tænker, at du løber for langsomt, eller at du ikke ligner en løber. Alle løbere har været nye engang og ved, hvordan det var i starten. Deres smil er ren respekt, fordi du er ude – også selvom du går.

Vær stolt når du når et mål og ros dig selv. En jubeldans eller et sejrsbrøl er helt på sin plads hvad enten målet er 1, 3 eller 5 kilometers løb i et stræk.

Løb er en fantastisk sport, du kan dyrke når som helst, hvor som helst og med hvem som helst. Hæng i – lige pludselig kan du slet ikke undvære din lille løbetur.

 

13) ”Investér i et par rigtig gode løbesko”

Sy Lee - Personlig træner

Sy Lee – Personlig træner

Hjemmeside: http://www.fitnessgoal.dk/

Facebook: http://www.facebook.com/sylee.dk

 1. Til nybegyndere vil jeg anbefale, at man køber et par rigtig gode løbesko. Ikke fritidssko eller træningsko, men løbesko. En god investering for dine ben. Et par dårlige løbesko kan resultere i skader, såsom knæskader osv.
 1. Invester i et pulsur eller hent en app, hvor du kan se hvor mange kalorier, du har forbrændt, og hvor mange kilometer, du har løbet. Der findes gode apps til at lave en rute, og du kan se forbedringer på samme rute på appen.
 1. Lav en plan for hvor du vil løbe og hvor meget du vil løbe i en periode. Skriv din plan ned. Lav et mål. Jeg anbefaler, at man løber den samme distance i starten. Start fx blidt med små 2 km pr. gang i 4 uger. Derefter 3 km hver gang. Øg stille roligt. Din krop og dine ben skal vænne sig til det.
 1. Kend dine ruter. Vælg en rute du føler dig tilpas ved i starten – når du bliver mere rutineret, kan du finde nye ruter.
 1. Find en løbepartner, hvis du vil føle dig mere motiveret, så I kan presse hinanden. Eller meld dig ind i en løbeklub.
 1. Jeg anbefaler, at man varmer sin krop grundigt op inden sin løbetur. Lav opvarmingsøvelser som fx engle-hop, air squat, knæløft etc. i 7-10 min. så du er godt varmet op. Det er noget, som jeg altid anbefaler folk, så man undgår benskader.

 

14) ”Løb din første kilometer for: mindre stress, godt humør og mere livsglæde”

Caroline Schack - Fitness-blogger

Caroline Schack – Fitness- & løbeentusiast

Hjemmeside: www.carolineschack.dk

Instagram: https://www.instagram.com/caroline_schack/

At løbe en tur er simpelthen det bedste energiboost! Og tro mig, det virker, også selvom du kun har fået 3 timers søvn! At løbe/gå 4 km tager ikke mere end max 30min, (måske 40, hvis du går hele vejen) så gør dig selv den tjeneste og kom af sted! Og er du ikke overtalt endnu, så er her de 4 bedste grunde til at komme af sted, 1 grund for hver kilometer! 😉

Løb din første kilometer for: mindre stress, godt humør og mere livsglæde

Løb er ikke kun en fysisk træning. Det spiller også en vigtig rolle i opbygningen af god mental sundhed. Er du en person, der lider af ting som stress, depression og humørsvingninger, vil mit bedste råd være at få dig en fast løberutine, da det vil give dig et mentalt boost af selvværd, energi og overskud!

Løb din anden kilometer for: immunforsvaret

Løb er også kendt for at styrke immunforsvaret, så din krop i stand til at stå bedre imod sygdomme og infektioner. En person der er aktiv har oftest et stærkere immunforsvar end andre, som er mindre aktive.

Løb din tredje kilometer for: muskler og knogler

Løb er faktisk rigtig ‘hårdt’ for din krop, og derfor tvinger du din krop til at styrke sig, både i knogler og i muskler, når du belaster den med løb. Løb er en af de bedste måder at opretholde en god og sund krop og form i mange år!

Løb din sidste kilometer for: et ungdommeligt udseende

Løb har videnskabeligt bevist at det kan udskyde aldringen af kroppen! Det holder nemlig din fysik ung og derudover hjælper løb også med at ‘udrense’, og det er, som nævnt før; stressbekæmpende! Tilmed nærer løb din hud og giver dig en naturlig ‘glød’. (jaja min ‘glød’ rammer ’tomato-face’ på skalaen efter kun 3km, men det har vel også sin charme?)

 

15) ”Hav det rigtige udstyr”

Mette Edlund Avivson - Fitness-blogger

Mette Edlund Avivson – Fitness-blogger, afholder af træningsbootcamps & passioneret løber

Hjemmeside: http://metteedlund.dk/

Instagram: https://www.instagram.com/nulde_metteedlund/

Løb kræver tilvænning for hele kroppen – både knæ, hofter, skinneben og ankler vil du især mærke til, når du begynder på din løbetræning. Men løb kræver også mental tilvænning. Både konditionen, rytmen i løbet og ja, selv vejrtrækningen kræver, at man finder sin egen rytme og måde at gøre tingene på.

Det er lige hårdt hver gang, jeg starter på en ny løbe-”sæson”. Kroppen er tung, umedgørlig og jeg har følelsen af, at den slet ikke vil samarbejde med mig. Har du det på samme måde? Så er her mit bedste råd:

Hav det rigtige udstyr! De rigtige sko, det rigtige tøj efter vejret – og de rigtige hørebøffer er alle med til at gøre turen nemmere. I mange sports-/løbebutikker kan du få lavet en løbetest der fortæller dig, hvor du lægger trykket på dine fødder, når du løber, og du ved dermed, hvor du har brug for støtte i skoen. For mit eget vedkommende må mine sko ikke være for ”tunge” i hælen, da det betyder at jeg ubevidst overkompenserer med mine skinneben – og det gør AV! 

Skoene er altså værd at bruge lidt penge på – for det betyder SÅ meget for dit løb. 

Jeg vil gerne give lidt ekstra tips, da disse også er meget vigtige:

 1. Lad være at sætte dig for at løbe et bestemt antal kilometer – start bare med at komme afsted 
 2. Brug en gps/app der kan hjælpe dig med information om hvor langt, hvor hurtigt og hvor du har løbet henne. Det er meget motiverende at kigge på efter blot nogle få uger, så du kan se hvor meget du har forbedret dig.
 3. God musik hjælper godt til at holde rytmen på løbeturen 
 4. Energi til løbeturen i form af lidt væske og en smule energirig mad som fx en banan 
 5. Lad være med starte for hårdt ud – ellers ryger motivationen hurtigt
 6. Løb ikke hver dag – du har brug for restitution. Styrketræn evt. i stedet på hviledage
 7. Find en god løbemakker, hvis du bliver motiveret af at andre venter på dig
 8. Løb forbi det punkt, hvor du egentlig har lyst til at give op – kommer du igennem dette punkt vil det føles som om, du kan løbe for altid.
 9.  Alle kan løbe, lunte eller power walke – så der er ingen undskyldninger.

Bare kom i tøjet og ud af starthullerne.

God tur!

16) ”Væbn dig med tålmodighed!”

Tine Vieland Jensen - Fitness-blogger

Tine Vieland Jensen – trænings- og løbeentusiast

Hjemmeside: http://fitinspiration.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/fitinspirationdk

Mit bedste råd til folk, der gerne vil starte med at løbe, er at væbne sig med tålmodighed. Det gælder om at starte tilpas langsomt ud, således at sener og led vænner sig til den nye belastning. Det vil for mange betyde, at en gå-løbe-gå tilgang vil være det mest fornuftige valg i starten. Det kan måske lyde som det kedeligste råd nogensinde, men løb er en relativ stor belastning for kroppen og det er altså ikke sjovt at rende ind i en skade før man overhovedet er kommet ordentligt i gang med at løbe.

For at sikre sig at løbemotivationen så bliver holdt højt under denne langsomme startperiode, så kan det være en rigtig god idé at sætte små målsætninger for det fremadrettede løb. Det kan både være målsætninger i forhold til selve løbetræningen (hvor mange gange om ugen og hvor mange km) og evt. en lidt større målsætning, f.eks. at deltage i et 10 km løb.

17) ”Tag et skridt af gangen, ellers kommer du ikke langt i det lange løb”

Bo Birk Nielsen - Løber, orienteringsløber & lektor på Professionshøjskolen University College Nordjylland

Bo Birk Nielsen – Løber, orienteringsløber & lektor på Professionshøjskolen University College Nordjylland

Facebook: https://www.facebook.com/bo.b.nielsen.355

Hvordan kommer du godt i gang med at løbe? Der er mange, der starter med alt for ambitiøse målsætninger for løbetræningen, og det kan ødelægge mange løbeprojekter, og ofte forsøges der startet op mange gange. Motivationen stiger, når du har et konkret mål for dit løb, fx at kunne løbe 5 km om et halvt år, og især hvis du fortæller andre om det. Det gælder dog om at tage et skridt af gangen, ellers kommer du ikke langt i det lange løb. Mål der kan nås giver motivation og lyst til at fortsætte med at løbe. Store mål kan du med fordel bryde op i en række mindre delmål. Når året er omme venter mange nytårsfortsætter om løbetræningen, og det er her du skal være opmærksom på at få bygget roligt op, og det gælder både fysisk og mentalt.

Start blidt op og løb regelmæssigt. Det er derfor bedre at løbe flere små ture end lange ture. Selv de mindste løbeture har betydning for tilvænning til løb og vanen med at løbe, så tænk på at hver eneste tur i løbetøjet er en succes. Et godt begynder løbeprogram kombinerer gang og løb. Løb og gå fx lige meget på en distance på omkring 2 km. Du kan finde inspiration på internettet til begynderprogrammer, så du får struktur på din løbestart. Dit løbeprogram skal gerne indeholde gradvise og små stigninger, så løb kommer til at fylde mere og mere i forhold til gå-perioderne, og til slut kan du løbe hele ruten. Endnu bedre er det, at finde en løbeklub i nærheden, og langt de fleste klubber har ”løb med”, løbeskoler eller lignende, som er rettet mod den nye løber. Det er en stærk motivationsfaktor at løbe sammen med andre, og måske kan du lokke en god ven med.

Det er ofte de små ting, som er hindringer på vejen til at komme i gang med at løbe. Oplevelse af travlhed kan være en barriere for at komme ud at motionere, og så gælder det om at have tænkt igennem hvilke ting, der kan komme til at stå i vejen. Det kan fx være at lægge løbetøjet klar, når du kommer hjem fra arbejde, så du ikke senere skal til at rejse dig fra sofaen for at komme ud at løbe. Det er en god idé at finde nogle gode løberuter i dit lokalområde, og der er sikkert mange flere end du lige kender. Der er flere steder på internettet, hvor du kan opmåle ruter og gemme dem. Du kan også være lidt praktisk ved fx at løbe til eller fra arbejde, eller måske dele af vejen. Særligt motiverende er det, hvis du i nærheden har adgang til park eller skov, og så er det også mere skånsomt at løbe på stier end fortove og asfalten.

Løb er meget lidt udstyrskrævende, men løbesko er det vigtigste udstyr. Du skal have løbesko, som passer netop dine fødder og din måde at løbe på. Det kan sagtens betale sig, at gå i en specialbutik for løbere, hvor du kan få gode råd og måske få lavet en løbestilsanalyse. Hvis du har særlige problemer med fødder eller ben, kan du overveje besøge en af de fysioterapeuter, som udfører mere grundige løbestilsanalyser.  Det er brugen og ikke moden, der er afgørende, så den dyreste og smarteste løbesko er ikke nødvendigvis den, der er den rigtige for dig. En god løbesko sikrer dog ikke alene, at du undgår ubehag ved opstart af træning eller løbeskader.

Lidt ømhed vil der næsten altid opstå, når man starter med løbetræning, og når du gradvist bygger din træning op. Almindelig træningsømhed forsvinder indenfor 1-2 dage, men smerte er derimod et udtryk for en begyndende skade, og træningen bør reduceres eller stoppes. Hver gang du er ude at løbe er det vigtigt at mærke efter kroppens advarselssignaler, og det gælder for både nye og erfarne løbere. Mange løbeprojekter forliser og motivationen forsvinder, når det gør ondt at løbetræne. Det er vigtigt, at du i starten hurtigt finder glæden ved at komme ud at løbe. Træning må aldrig blive surt slid.

Lav dig et SMART-mål for din løbetræning, som du skriver ned og gør synligt.

Specifik – hvad er dit løbemål? Fx at løbe/gå 2 gange om ugen i 4 uger, eller at kunne løbe 5 km om 3-6 måneder.

Målbart – hvordan kan du se, at målet er nået? Lav fx et skema til at hænge op, hvor træningen registreres, eller brug en af de mange løbesider på internettet til det.

Attraktivt – spørg dig selv opleves målet meningsfuldt og er det sjovt?

Realistisk – passer løbeudfordringen til dine træningsforudsætninger?

Tidsbestemt – sæt fx periode eller dato, hvor du vil opnå løbemålet.

18) “Få det planlagt, så det passer ind i din døgnrytme – dermed sikrer du dig også, at det bliver til noget”

Gitte Høj - Kostkonsulent, kostvejleder og løbetræner

Gitte Høj – Kostkonsulent, kostvejleder og løbetræner

Hjemmeside: http://gittehoej.dk/

Instagram: https://www.instagram.com/gittehoej.dk/

Motivation betyder alt. Eller rettere sagt, hvornår på dagen er du mest motiveret for at komme ud af døren. Få det planlagt, så det passer ind i din døgnrytme – dermed sikrer du dig også, at det bliver til noget. 

Bevar dit fokus – sæt delmål for dit løb – og husk hele tiden på, hvorfor du løber.

Derudover kan det at have en løbemakker eller faste løbedage også være med til at opretholde din løbeglæde. 

Løb er bestemt godt, men der kan være dage, hvor det at løbe kan virke mindre tiltrækkende, og så kan en rask gåtur også gøre noget. Og ofte når du alligevel er afsted, så lur mig, om du ikke kommer op og løbe alligevel. 🙂

 

19) ”Hvis du ikke har løbet før, er det vigtigste at få dig ind i en løberutine”

Karl-Åge Søltoft - Landstræner i langdistanceløb, løbecoach & tidligere eliteløber

Karl-Åge Søltoft – Landstræner i langdistanceløb, løbecoach & tidligere eliteløber

Hjemmeside: http://marathoneksperten.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/marathoneksperten.dk/

Hvis du ikke har løbet før, er det vigtigste at få dig ind i en løberutine, således at du efter 3-4 mdr.  har fundet en træningsrytme som passer til dig. Der er flere ting, som du kan gøre for at fastholde din motivation gennem denne opstartsperiode. 

 • Find faste dage og tidspunkter for din løbetræning, intet kan ændre disse når du har lagt dem fast. (Eks. tirsdag, torsdag kl. 17.30 og lørdag kl. 10.00) 
 • Bestemt dig for en fast tidsramme, som din træning må/skal strække sig over. (Eks. 45 min) 
 • Lad være med at forkorte ELLER forlænge din tidsramme. (Eks. altid 45 min)
 • Start op med at gå 5-10 min og slut af på samme måde. (Mental opvarmning og nedvarmning)
 • Skift mellem at løbe hurtigt, gå og at løbe langsomt. (Stop, når din grænse for hvad du kan acceptere af anstrengelse er nået. Start igen, når du føler dig klar) 
 • Vælg en rundstrækning hvor det tager dig maks. 10 min at komme rundt. (Det skal være overskueligt og føles overkommeligt)
 • Vælg en rundstrækning med variation i underlag. (Grus, skov og asfalt) 
 • Vælg en lettere kuperet rundstrækning. (Ikke store stigninger og fald). 
 • Find en løbemakker på dit niveau. (Få fast aftale) 
 • Hold ud! (Der går 3-4 mdr. før du vil føle, at du er blevet LØBER)

20) ”Få klargjort, hvorfor det er, du gerne vil løbe. Hvis ikke du har noget mål med løbet, vil du lettere kunne springe en løbetur over eller droppe løb helt”

Camilla Christensen - Løbetræner, løbeblogger & træningsentusiast

Camilla Christensen – Løbetræner, løbeblogger & træningsentusiast

Hjemmeside: http://www.bearunner.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/Be-a-runner-309490876058480/

Måske har du længe tænkt på, at du gerne vil i gang? Måske har du forsøgt at opstille mange væddemål med dig selv om at komme i gang? Måske har du også været god til at finde på mange undskyldninger for, hvorfor det ikke blev denne gang det skete? Det forholder sig nemlig sådan, at mange desværre forbliver ved tanken om, at løb kunne være en god idé. Men hvad de glemmer er, at når først man har taget beslutningen om, at man gerne vil i gang at løbe, så er man allerede over halvvejs ift. at få opfyldt ens mål om at blive en løber og få en sundere livsstil. Formålet med dette input, er således at give dig det sidste skub mod at få realiseret din tanke 100%.

Inden du hopper i løbeskoene, så gælder det om at få klargjort, hvorfor du gerne vil løbe. Hvis ikke du har noget mål med løbet, vil du lettere kunne springe en løbetur over eller droppe løb helt, idet der ikke er noget som kan holde dig i gang. Du skal sørge for at opstille en gulerod for enden af al din træning. Målene kan være mange, fx at du gerne vil kunne løbe 5 km., tabe X-antal kilo, blive en hurtigere løber, du vil leve et sundere liv generelt og/eller at du gerne vil være en del af det fantastiske løbefællesskab der findes.

Når du har opstillet dit mål, så find dankortet frem og gå ned i en løbebutik. Nu gælder det om, at du får investeret i noget godt og fedt træningstøj, for uanset hvad folk siger, så er træningstøj bare super motiverende ift. at komme afsted. Nyt træningstøj skal vises frem, og der er ikke nogen bedre til at gøre det end dig selv. Hvis du elsker dit løbetøj, vil det smitte af på dit humør og dermed dit løb.

Dit mål er klart og dit tøj står skarpt, nu er du faktisk på vej ud af døren for at gennemføre din løbetur. Det er dog vigtigt, at du har tænkt over din løberute, inden du løber afsted. Det er nemlig sådan, at det ikke er helt ligegyldigt, hvor du løber hen, da nogle ruter vil fremme dit løb, mens andre vil gøre det til en trist oplevelse. Mit bedste råd til dig er, at du skal udforske naturen. Du behøver ikke nødvendigvis løbe på de små, udfordrende skovstier, men kom væk fra byen. Du vil hurtigt blive irriteret over al larmen, menneskerne du skal udenom, lyskrydsene du skal vente på og bilosen. Kom ud i naturen, hvor du bare kan koncentrere om dig selv, trække frisk luft og koble helt af.

De første løbeskridt er taget eller måske mange er taget, men du begynder at mærke lidt his og her. Du begynder måske at genfinde alle de mange undskyldninger, som du havde inden du tog beslutningen om, at løb er en god idé. Men forsøg at fjerne fokus fra disse tanker, du må nemlig ikke give op. Du er så godt på vej, og det sidste du må er, at lade dig slå ud efter én dårlig løbetur. Alle løbeture kan og vil ikke være lige sjove, så du skal affinde dig med at hver tur ikke vil være en dans på røde roser, men det er stadig vigtigt, at du stadig kommer afsted og gennemfører hele turen. Hold de nødvendige pauser undervejs, men stop ikke op, fordi du synes det er hårdt. Løb er hårdt og det vil det altid være, men når du skal i gang med at løbe gælder det om, at du skal nyde løbeturene og finde glæden ved dét at løbe.

Løb helt rolige ture og distancer, du ved, du kan overkomme. Selvom det i princippet bare er den ene fod foran den anden, så er der mange, som ikke kan forstå meningen ved løb, og lige præcis derfor er det vigtigt, at du giver dig selv og løbet en chance til at etablere et godt forhold, og du kan mærke hvad løbet gør ved dig. Hvis du begynder på løb, fordi du vil tabe dig, så husk at et vægttab ikke sker efter én løbetur, men der skal mange ture til. Hvis du vil blive hurtigere, så tager det ikke kun én tempotur og så er du der – der skal mange ture til. Hvis du vil løbe en bestemt distance, bliver knoglerne/ledene/musklerne ikke klar efter lidt løb, men meget løb. Løb er en tilvænning, men du vil allerede fra første tur kunne mærke effekten af det. Dit humør stiger, du får mere overskud, din forbrænding stiger, og du føler dig sundere. Alt sammen noget, der vil få dig til at hoppe i løbeskoene igen.

Alt i mens du har husket dig selv på disse ting, har du allerede glemt, at det måske gjorde ondt eller var hårdt. Måske er du endda allerede tilbage fra løbeturen. Så er det n,u du skal stille dig selv ét spørgsmål: Var det virkelig så hårdt at komme af sted? Du har gjort det, du har taget kampen om mod dig selv, og du har gennemført træningen succesfuldt. Det er da alligevel ret fedt!

Med dette sagt, så er mit allerbedste råd; hop i løbeskoene med det samme. Løb ud i naturen og mærk, hvordan din puls stiger, din energi bliver genfundet og din selvtillid øges. Hvis du tror løb handler om konkurrence og fart, så tager du fejl. Løb handler nemlig om meget mere. Det handler om et afbræk fra hverdagens stress og forventninger; en bedre terapiform end løb findes ikke! Mærke den psykiske forskel allerede nu, og den fysiske med tiden.

21) ”Få hjælp af folk, der har forstand på løbetræning og som enten har mange års erfaring eller har taget relevante løbetrænerkurser”

Allan Zachariasen - Personlig løbetræner & tidligere eliteløber

Allan Zachariasen – Personlig løbetræner & tidligere eliteløber

Hjemmeside: http://azloeb.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/Azl%C3%B8b-412838675593365/

Få hjælp af folk der har forstand på løbetræning og som enten har mange års erfaring eller har taget relevante løbetrænerkurser. Således undgår man mange af begynderfejlene og får et struktureret, progressivt og systematisk forløb.

Der er mange forskellige løbefællesskaber og det drejer sig om at finde det, der passer ind i ens livsstil.

Løbeklubber

De fleste løbeklubber har i løbet af året et eller flere opstartshold for begyndere. Her arbejdes ofte med 5 km som første målsætning. Dette er et fint tilbud og er brugbart for de fleste. Ulempen er, at programmet ikke er skræddersyet til den enkelte løber, men er et generelt program.

LøbMed er et 13 ugers træningskoncept som er udviklet af Dansk Atletik Forbund og DGI i samarbejde. Konceptet er designet for begyndere og udbydes oftest af foreninger.

Personlige trænere

Er der ikke tid til at deltage i træningen i en løbeklub er der efterhånden mange, der udbyder personlige træningsforløb enten via nettet / telefon eller ved at været tilstede (hvilket er noget dyrere). Fordelen ved dette er, at man her får den helt personlige opbakning, og at programmet kan skræddersyes til løberen.

Når første mål er nået, er det vigtigt, at der straks sættes nye mål, som kan være med til bevare motivationen.

22) ”Det kan ikke siges nok, hvor vigtigt det er at finde løbesko der passer lige præcis til dig!”

Nicolai Hartling - Professionel løber og indehaver af dansk rekord på 400 meter hæk

Nicolai Hartling – Professionel løber og indehaver af dansk rekord på 400 meter hæk

Instagram: https://www.instagram.com/nicolaihartling/

Det kan ikke siges nok, hvor vigtigt det er at finde løbesko, der passer til lige præcis dig! Der skal ikke mange løbeture i forkerte sko til, før man oplever ømhed i underben/fod og i værste fald bliver skadet.

Dernæst vil jeg råde til at være realistisk hvad angår den mængde tid, man har til at løbe. Nogle mennesker foretrækker blot at gå ud og løbe en tur mens andre foretrækker at søge inspiration fra løbeprogrammer på internettet. Den ene mulighed er ikke bedre end den anden, men søger man inspiration på nettet skal man forsikre sig om at finde et program, der hverken over- eller underdoserer ift. både tid, løbeform og ambitioner.

Slutteligt vil jeg mane skrønen til jorden om, at man skal tilstræbe at lande på hælen under løb. Det bremser dig og sender stød hele vejen op gennem benet. Afhængigt af distance og løbestyrke skal man lande på enten hele foden eller på forfoden og gerne “inde under dig selv”. Sætter du foden i jorden ude foran dig selv bremser du også din fremdrift. Alle har dog deres egen individuelle løbestil – så på med løbeskoene og find ud af hvilken der passer dig :).

23) “Start langsomt ud”

Amanda-Louise Warlo - Personlig træner & professionsbachelor i fysioterapi

Amanda-Louise Warlo – Personlig træner & professionsbachelor i fysioterapi

Hjemmeside: http://amandalouise.dk/

Instagram: https://www.instagram.com/amandalouise.dk/

Ud fra min erfaring som fysioterapeut og personlig træner, er mit bedste råd til folk der gerne vil i gang med at løbe, at de starter langsomt ud!

Det er ikke nødvendigt med alt muligt smart gear eller vildt dyre løbesko, så længe man går langsomt frem og undgår at udsætte sig selv for overbelastninger.

Har man aldrig løbet før, så start ud med en god opvarmning (5-10 min gang.), 3×60 sek. løb med 2 min gang imellem og slut af med 5-10 min. gang. 2-3 gange om ugen.

Øg så stille og roligt uge for uge med enten lidt længere løbestrækninger eller et ekstra interval pr. løbepas. Lad være med pludseligt at øge distancen drastisk selvom du føler, at formen er til det. Konditionen forbedres meget hurtigere end dine led og sener vænner sig til belastningerne.

24) “Hav variation i din træning”

Bjarke Kobberø - cand.scient. i Idræt og løbeekspert

Bjarke Kobberø – Cand.scient. i Idræt og løbeekspert

Hjemmeside: http://www.running26.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/running26dk/

Sørg altid for at have variation i din træning. Det øger både træningsudbytte og -motivation.

Hvis du altid løber den samme rute i det samme tempo, vil effekten hurtigt klinge af.

Prøv om du kan variere terræn og underlag, og veksl mellem løbeture i jævnt tempo og træninger med temposkift undervejs. Det er hamrende effektivt og sikrer at humøret og formkurven ender i top. Inddrag også meget gerne alternative træningsformer som fx cykling, crosstrainer, roning, svømning eller lignende.

25) “Forbered dig mentalt på din løbesucces”

dorthe-gram_lobmedsucces

Dorthe Gram – Løbecoach

Hjemmeside: http://lobmedsucces.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/frasofatillober/

For at komme i gang med at løbe, skal du være motiveret. Det skal være din beslutning. Så kommer du til at elske det og du vil blive afhængig af at bruge din krop. Det skal ikke være noget andre trækker ned over hovedet på dig.

Du skal også have det rette træningsprogram, -sko & -tøj, der får dig sikkert  igennem opstartsfasen (og videre på din løbevej). Ikke alle tager det alvorligt eller ved, hvad der kan gøres, for at være mentalt forberedt på at komme i gang med at løbe og det er hvad enten du:

 • Kommer lige fra sofaen
 • Har dyrket anden sport end løb
 • Har løbet før, men er røget ud af flowet (bare ikke gad mere, manglede motivation eller blev skadet)

De måder du kan forberede dig mentalt til løbeturen, vil jeg gerne give dig inspiration til:

 1. Accepter og beslut dig for at du prioriterer dine løbeture på bestemte ugedage, som du har sat dig for at løbe.  Det er en god ide med bestemte dage, for det med at se hvad ugen bringer og hvornår det passer ind med løbeturen, ved jeg ikke holder. Der vil hele tiden være gode undskyldninger, for at vælge løbeturen fra. Så når du planlægger det, som om du har en aftale, kan du ikke snige sig uden om. Skab tid og tag dig tid til løbeturen, for det er sjældent at du får tid til en løbetur.
 2. Skriv en liste med hvad der evt. kunne får dig til at nedprioritere dine løbeture eller måske helt droppe dem. Herefter gemmer du listen, så du kan kigge på den, eller smid den ud for at slippe det, der kunne stoppe dig.
 3. Lav en visualisering, hvor du ser dig selv løbe.  Alt skabes 2 gange, først i dit indre og så i virkeligheden.
 4. Find et mantra der kan støtte dig og som du kan holde fokus med.  Fx: “Når  jeg gør noget for mig selv, smitter det af på mine omgivelser” eller “Jeg er let som en fjer”. Lav et mantra der passer til dig.

Jeg håber du er klar på at forberede dig mentalt på din løbesucces og få mange skønne oplevelser.

Husk også at klappe dig selv på skulderen, for hver løbetur du tager.

26) “Tro det eller ej, du behøver ikke løbe halvmarathon for at kunne kalde dig ’løber’”

Morten K

Morten Klingenberg – Fuldblods-løbetosse!

Hjemmeside: www.løbetosset.dk

Facebook: https://www.facebook.com/Lobetosset.dk/

Alle dem du kender, der løber, taler om det. De 21,1 kilometer de tilbagelægger på mere eller mindre jævnlig basis. Det ’obligatoriske halvmarathon’ som alle skal have løbet – jo før jo bedre. Der er ingen tvivl om, at halvmarathon er blevet en populær distance, og det skorter bestemt heller ikke på løb. Ja der er endda klubber for folk der ’samler’ på halvmarathons. Men løb er meget mere end bare at løbe 21,1 km!

Mit råd til dig, der gerne vil i gang med at løbe er, at du skal lade alle de andre om at løbe det ’obligatoriske halvmarathon’. Det at komme godt i gang med at løbe handler nemlig slet ikke om at gennemføre et halvmarathon på rekordtid, efter du snørede skoene første gang. Det handler faktisk slet ikke om hvor langt eller hvor hurtigt du løber – det handler om at du løber.

Og netop det ’at løbe’ er rigtigt nemt. Det kræver faktisk kun tre skridt:

 1. Tag tøj på og snør skoene
 2. Gå ud af døren
 3. Bevæg dig hurtigt nok til at begge fødder er fra jorden på samme tid

Tillykke, du kan nu med rette kalde dig for ’løber’ – og måske en dag ser du dit navn på startlisten til et halvmarathon. Men husk på: Det haster ikke. Lur mig om der ikke også om et par år stadig er en overflod af spændende halvmarathons at vælge imellem ☺

Tusind tak til alle de fantastiske løbe-entusiaster!

Sikke en masse fremragende råd til at komme i gang med løbetræningen uden at miste motivationen og samtidig undgå skader.

Vi håber, det har hjulpet dig fra at overveje at komme i gang, til rent faktisk at binde snørebåndene, tage løbetøjet på og komme ud på løbestierne. Er det lige det skub, der skal til, for at din ven, veninde, bror, søster, mor eller far også kommer afsted? Så del meget gerne artiklen 🙂

Hvad er dit bedste råd til folk, der gerne vil i gang med løbetræningen? Del dit bedste råd med os og læserne i kommentarfeltet nedenfor. Vi ser frem til at læse dit bedste råd!

Til jer, der er på vej ud af døren: God tur! Vi ses på løbestierne! Og hvis der er dårligt vejr, så træn med fordel på et løbebånd eller en crosstrainer, og hold løbemusklerne i gang!