• Gratis fragt ved køb over 499,-
  • 60 dages returret
  • Showroom i Vejle
  • Prismatch

Der kan forekomme forsinkelser på levering. Grundet store pakkemængder hos PostNord.

  • ✓ Vi har mere end 14 års erfaring i Danmark
  • ✓ Gratis visualiseringshjælp i 3D
  • ✓ Gratis vejledning og rådgivning
  • ✓ Gratis levering

Løbebånd versus landevej - hvad er bedst?

Er løb på et løbebånd det samme som at løbe udenfor. Der er delte meninger om, hvad der er sjovest, mest motiverende og lettest at få gjort. På trods af de delte meninger er løb på løbebånd tæt på det samme som udendørs løb med blot få justeringer. Det er kræver mere energi at løbe på udenfor, da der er vindmodstand, ujævnt terræn og fordi, du skal skubbe fra for at komme fremad, men forskellen udlignes med 1% hældning på løbebåndet. Løber du over 10 km/t øges hældningen til 1,5%.

Er dit træningsfokus vægttab, så forbrænder du lige så mange kalorier og får lige så god træningseffekt på et løbebånd. En forbrændt kalorie er en forbrændt kalorie – uanset hvor du forbrænder den.

Regnfri tur på løbebåndet eller smukt sceneri

På landevejen får du til frisk luft og, afhængig af hvor din løberute er, smukke omgivelser. Mange løbere synes, det er kedeligt at løbe indendørs uden de forbipasserende omgivelser og distraktionen udendørs. Du kan heller ikke hoppe af halvvejs igennem løberuten, når du løber på landevejen. Er du ude at løbe, skal du også løbe hjem igen.

På løbebåndet kan du til gengæld løbe 24/7 uanset årstid og vejr. Der er intet glat føre, ingen slukkede gadelygter i mørket, det blæser aldrig, du bestemmer selv temperaturen, og der er garanteret tørvejr på hele løbeturen.

Tidstagning og løbehastighed

Et løbebånd kan hjælpe dig med at holde en konstant fart, hvis du har et mål om en specifik kilometertid. Det er sværere at kontrollere på landevejen. Løbebåndet egner sig godt, hvis du har en tendens til at starte for hårdt ud og derfor brænder ud, eller hvis du træner for let og ikke får nok ud af træningspasset. Sammenlign dog ikke dine indendørs og udendørs tider. Der er små variationer, og din løbestil kan også være forskellig fra løbebånd til landevej. Forskning viser, at på løbebånd har man en tendens til at læne sig lidt fremover, have kortere skridtlængde og en højere skridtfrekvens. Så deltager du i udendørs løb, anbefaler vi, at du tager nogle udendørs ture inden løbet.

Løb med eller uden terræn

Du kan koble af og løbe i dine egne tanker på løbebåndet, da der ikke skal holdes øje med huller i vejen, biler og andet. Du kan lave bakketræning på løbebåndet, hvis I bor i et fladt område. Se din yndlingsserie og alle de andre ting, vi elsker at hygge med indenfor om vinteren, så vinterhyggen ikke skubber motionen ud på sidelinjen. Et løbebånd er mindre belastende for knogler og led end løb på asfalt er – nogle løbebånd dæmper helt op til 40%.

Ujævnheder i terrænet udendørs træner de små støttemuskler omkring ankler, knæ osv. og påvirker din balance og løbeøkonomi. Da de fleste motionsløb foregår udendørs, er det en god idé at træne udenfor en gang imellem op mod et løb. Du bliver nemlig god til det du træner, så det er vigtigt at tage med.

Træner du op til en lang løbedistance, kan du øve dig i dit indtag af kulhydrater og væske på løbebåndet, hvilket kan være et planlægningsmareridt, hvis du skal have det hele med på løbeturen.

Er et løbebånd lige sagen for dig, så finder du et godt udvalg af løbebånd her.