Motionscykel eller crosstrainer – hvilken er bedst

Er du i tvivl, om du skal vælge en motionscykel eller crosstrainer. Og vil du gerne vide hvilken, der giver den bedste kredsløbstræning og forbrænder flest kalorier. Så gennemgår vi her de lighedspunkter og forskelle, som en motionscykel og crosstrainer byder på.

Motionscykel versus crosstrainer

Motionscyklen er en klassiker i hjemmetræningsudstyr, og det er den, fordi den er så nem at gå til. En motionscykel er en meget skånsom form for kredsløbstræning. Der er ingen hårde stød som ved løb, og så kan alle finde ud af at cykle. Motionscyklen træner primært benene, da overkroppen holdes stille.

Crosstraineren er også blevet populær, og er ligesom cyklen en skånsom motionsform. Det er en vægtbærende motionsform, hvor du står op udfører en løbelignende bevægelse. Så der er ingen risiko for at blive øm i bagdelen af at sidde ned. På crosstraineren bruger du både arme og ben, så det er god helkroptræning, hvor ben, baller, arme og rygmuskler arbejder. Hvis du giver den max gas på en crosstrainer, kan du forbrænde en hel del kalorier i timen.

Motionscykel eller crosstrainer

Få pulsen op – hvilken er bedst

Pulsen fortæller dig hvor hårdt du arbejder, så i bund og grund er den meste effektive maskine den, hvor du kan holde din puls højest over længst tid. Umiddelbart er crosstraineren så det mest effektive valg til fedtforbrænding og kredsløbstræning. Det er nemmere at få pulsen op, jo flere muskelgrupper der arbejder. Man kan træne både effektivt og ineffektivt på begge maskiner, så motivation og engagement er afgørende for hvilken, der giver den bedste motion.

Den mest skånsomme

Som nævnt er både en crosstrainer og motionscykel skånsom for knogler, led, og ryggen. Begge egner sig derfor til motionister der skal genoptræne, overvægtige samt folk der generelt gerne vil passe på deres krop. Motionscyklen er dog den mest skånsomme, da du sidder ned og dermed ikke skal bære hele din vægt. Derfor er den meget populær blandt seniorer og under genoptræningsforløb.

Har du løbet før

Hvis du har løbet før og søger et motionsudstyr som minder om løb, så er crosstraineren et godt valg. Især hvis du vælger en frontdreven. Med det lange elliptiske tråd, får du en træning med løbelignende bevægelser. På de bagdrevne er bevægelsen mere cirkulær og minder mere om cykeltrådet end løb.

 

Er en motionscykel eller crosstrainer bedst

En crosstrainer involverer flere muskelgrupper og vil som udgangspunkt forbrænde flere kalorier end en motionscykel. Vel og mærke, hvis du arbejder for det. Det afhænger som sagt af, hvor du kan holde den højeste puls over længst tid. Det er objektivt set nemmest at få pulsen op på en crosstrainer, fordi du står op og bruger armene. Men synes du, at det er en kedelig motionsform, så er sandsynligheden mindre for, at du træner hårdt og ofte. Appellerer motionscyklen mere til dig, så er den det bedste valg. Den mest effektive motionsform er den, du får lavet. Så er cyklen sjovest og vil du hellere side på den 30 minutter om dagen, så bør du vælge den.

Andre faktorer spiller også ind. Er du meget overvægtig,  dårligt gående eller er du i begyndelsen af et genoptræningsforløb, så er motionscyklen det bedste valg.

Er du stadig i tvivl, så kom ned forbi vores butik på trindsøvej i Aarhus og prøv både motionscyklen og crosstraineren. Så kan du selv mærke forskellen.

Motionscykel

  • Sidder ned
  • Meget skånsom motionsform
  • God til cykelentutiasten

 

 

Crosstrainer

  • Vægtbærende
  • Træner hele kroppen
  • Ligner løb

 

motionscykel eller crosstrainer - hvilken er bedst