Teknologien gør fremskridt med bluetooth pulsmåler

Du behøver ikke længere eje et pulsur for at tage pulsen på din træning. Nu har teknologien gjort så meget fremskridt med bluetooth pulsmålere, at du nu kan lave pulsmåling via din smartphone uden en masse ekstraudstyr som ANT+ stik eller dongles.  Tre ud af fire danskere har en smartphone, og sammen med et bluetooth pulsmåler og en træningsapplikation kan du nu nemt bruge din smartphone til de samme ting som et pulsur med GPS. Du måler både puls, hastighed, distance og tempo.

Før i tiden skulle man anvende en dongle sammen med sin smartphone for at modtage bluetoothsignalet fra pulsbæltet. Nu sker overførslen via Bluetooth SMART teknologi, hvor pulsbæltet overfører pulssignalerne direkte  til en kompatibel smartphone.

Bluetootht pulsmåler med smartphone

Smartphone som træningsmakker

En bluetooth pulsmåler forvandler din smartphone til en træningsmakker. Den fungerer med nyere telefoner, der har Bluetooth SMART teknologi (Bluetooth V 4.0). Den fungerer eksempelvis ikke med iPhone 4, da den har Bluetooth uden SMART teknologi. Så enten skal telefonen opgraderes til en nyere udgave, eller du må stille dig til tåls med at skulle sætte en dongle/stik i bunden af din smartphone for at modtage signalet fra pulsbæltet.

Polar er ikke det eneste mærke, der byder på bluetooth SMART pulsmålere, men de har nogle af markedets mest anerkendte. Bluetooth pulsmålere fra Polar kan bruges med eksempelvis Endomondo, Runkeeper, SportyPal, Runtastic

Polar H7 er kompatibel med iPhone 4S eller nyere samt udvalgte Android telefoner med Android 4.3 og nyere. Udover at sende i bluetooth SMART sender den også i det klassiske 5kHz, så bæltet kan bruges med kompatibelt fitnessudstyr og et udvalg af Polar pulsure.

Polar H6 er ligesom H7 en bluetooth pulsmåler, men uden 5kHz signalet og fungerer derfor udelukkende med smartphones.

Polar Wearlink+ er også en bluetooth pulsmåler, som er kompatibel med udvalgte Android og Symbian (udvalgte Nokia) telefoner. Den fungerer således ikke med iPhone, pulsure eller fitnessudstyr.