Den ultimative liste med de bedste blogs om kost og motion i Danmark

Opdateret 02/06-2022

Vil du gerne både træne godt og spise sundt, men mangler inspiration til processen? Så er du kommet til det rette sted. Her har vi samlet den ultimative liste, med de bedste blogs i Danmark, der inspirerer dig til både at træne rigtigt og spise sundt.

I Danmark er der rigtig mange dygtige bloggere, der laver træningsprogrammer af høj kvalitet, viser dig hvordan du laver en nem og sund morgenmad eller hvordan du stiller sulten med noget sundt og godt, når du egentlig har allermest lyst til at gå om bord i en plade chokolade.

Med denne liste guider vi dig til de allerbedste inden for kategorien, der ikke kun giver dig træningsprogrammer og spiseplaner, men også inspirerer dig til at leve det sundere, gladere liv, som du ønsker og fortjener.

Henrik Duer

Henrik Duer blev kendt i offentligheden gennem TV-programmet ”Ekstremt Fed” hvor han både hjælper de medvirkende til bedre form, bedre kost – men også et bedre liv. På Henriks blog kan du læse masser af gode råd og han kigger nærmere på alle de ting der kan gøre din træning og liv bedre ved fx at dele sin kostplan og kigge nærmere på videnskabelige undersøgelser, og hvad de kan gøre for din træning.

Michelle Kristensen

Mange kender sikkert Michelle Kristensen fra Go’Morgen Danmark på TV2, hvor hun flittigt deler ud af gode råd om kost og motion samt ”tvinger” kokkene til også at lave lækker og sund mad. Hendes blog fortsætter af samme spor – masser af inspiration til træning, eksempler på folk der har tabt sig via hendes bootcamps og lækre opskrifter.

Motionsplan har fokus på at levere tilgængelig og inspirerende viden om træning. På Motionsplan kan du finde artikler om styrketræning, konditionstræning og kost. Artiklerne er gennemarbejdede og inddrager videnskabelige undersøgelser om træning. Der er også en masse beregnere, hvor du kan udregne din fedtprocent, 1RM max beregner og en BMI beregner.

Anders Nedergaard er manden bag podcasten Fitness M/K. På Kropblog skriver Anders Nedergaard har en PhD i muskelbiologi fra Institut for Idrætsmedicin, så der er viden bag blogindlæggene. På fitness bloggen finder du en lang række af indlæg vedrørende træning og sundhed. Indlæggene er dybdegående og beskrivende samt skrevet i et kildekritisk perspektiv.

Maxer er et rigtig godt site, når du gerne vil blive klogere på styrketræning, sundhed og ernæring, men der er også en del viden om smerter.

Maxer blev stiftet af Jacob Beermann, men nu tæller det en lang række personlige trænere, som også har bidraget til indholdet. Der er et væld af træningsrelaterede informationer med mange instruktive videoer om styrketræning.

Marina Aagaard har været i træningsbranchen et godt stykke tid. Hun er foredragsholder, forfatter og træner.

Marina har en utrolig aktiv blog, hvor hun deler ud af sine erfaringer med idræt og sundhed. Hun deler mange træningsvideoer, og hun har skrevet et væld af bøger. Jeg tror ikke, at der er et træningsrelateret emne, som Marina ikke har skrevet et lille blogindlæg om.

Styrk hed tidligere Fisker Performance. Det består af en lang række personlige trænere, som deler ud af deres viden om træning på deres blog. De udgiver også podcasten Træningstimen, som bestemt er et lyt værd, hvis du vil blive klogere på træning, mens du træner.

Hvis du gerne vil vide mere om løb og løbetræning, så bør du læse på Rekordjagt. Bloggen bliver ikke opdateret så ofte længere, men artiklerne er utrolig grundige, og hver gang jeg læser på sitet, så lærer jeg noget nyt. Der er træningsprogrammer på alt fra 5 km til maratonløb.

Maya Drøm

Mayas blog er fyldt med en masser af flotte og inspirerende billeder – både af træningen, men også af hendes mange opskrifter. Som hun skriver: ”Passionen for sundhed, træning og lækre kager er det gennemgående på denne blog”. Det må siges at være rigtigt. Maya er også repræsenteret på Instagram.

Camilla Dam-Johansen

Camillas blog handler meget om løb, løbetræning og udstyr til løb inkl. tøj og sko. Der er ikke så mange opskrifter, men til gengæld masser af gode råd omkring det at spise sundt. Mange af rådene går også specifikt på, hvordan man bør spise før, under og efter et maratonløb.

Amanda Louise

Amanda Louises blog er præget af masser af billeder fra træningslokalet. Hun er personlig træner og går derfor naturligvis meget op i at træne godt og varieret. Herud over giver hun eksempler fra hendes kostplan til inspiration for læseren.

Cathrine Koefoed

På Cathrine Koefoeds blog er der masser af opskrifter på sund morgenmad, smoothies og proteinvafler. Herud over er der masser af interviews med yoga-undervisere og inspiration til yoga-træningen, inkl. tøj og udstyr der gør træningen bedre.

Carrotstick.dk er et samlingssted for lækre opskrifter samt artikler om kost, træning og livsstil. Bloggen opdateres jævnligt og forfatterne er alle professionsbachelorer i ernæring og sundhed med speciale i mad, sundhed og træning. Opskrifterne er hurtige og lette at lave – men også budgetvenlige.

Samantha Fotheringhams blog består primært af lækre opskrifter, der ud over at være akkompagneret af flotte og fristende billeder, også har detaljerede opskrifter samt en beskrivelse af næringsindhold og energifordeling per 100 gram. Herud over er der gode træningsråd og anmeldelser af produkter til træningsbrug.

Christine Bonde

Christine Bonde giver gode råd til hvad der skal puttes i indkøbskurven samt laver mange detaljerede opskrifter med dertilhørende flotte billeder af processen. Herud over beskriver Christine detaljeret omkring hendes tanker omkring træning – både op og nedture. Det er god og motiverende læsning.

Caroline Schack

Carolines blog er fyldt med gode, gennemskrevne indlæg omkring træning. Herud over er der også indlæg omkring det at holde motivationen, spise sundt og det at komme til at synde. Caroline skriver på en god og menneskelig måde omkring livet generelt og giver læseren masser af gode input til sundhed, mad og træning.

Sofie Bentzen

Sofie Bentzen har siden februar 2012 stået bag http://healthjunkie.dk. Bloggen er fyldt med masser af små og lækre opskrifter, der alle har det til fælles, at de er sunde. Herud over der gode indlæg omkring det at holde sig sund og tips til træningen (inkl. det er finde det rette træningstøj)

Anne-Ditte Termannsens http://sundhedsbanditten.dk er fyldt med den ene lækre og sunde opskrift efter den anden, samt gode tips omkring madlavning generelt. Herud over kan man på trænings-delen af bloggen få gode og personline beretninger omkring det at være triatlet og hvordan man træner op til et triatlon.

Charlotte Egedal Wozniak

Charlotte Egedel Wozniak står bag bloggen http://fitmom.dk, der fokuserer på det at holde sig i form og samtidig få familielivet til at hænge sammen. Charlotte fortæller meget ærligt om sit liv, hendes tanker og bekymringer i det hele taget, hvilket gør at bindeleddet mellem blogger og læser bliver tæt og nærværende.

På http://fitliving.dk finder du masser af inspirerende artikler omkring kost og motion. Der er artikler på områderne: ”opskrifter”, ”sund og slank”, ”træning”, ”løb”, ”yoga” & ”shopping”, så der er rig mulighed for at hente inspiration på det område man mest har brug for. Artiklerne er velskrevne og ofte af kendte navne på det givne område.

Fitnessliv.dk samler masser af inspirerende artikler på områderne fitness, kost og ernæring og sundhed. Herud over er der som noget ekstra også artikler omkring graviditet og motion. Artiklerne er velskrevne og letlæselige.

Marianne, er kvinden bag sitet Gilbaks.dk.  Marianne har været i fitnessbranchen i over 10 år, og går meget op i at alle påstande er veldokumenteret. 

På siden finder du forskellige træningsprogrammer som du kan hente kvit og frit, forskellige kostplaner og mange andre artikler om kost og træning.

 

Http://lifebymette.dk/ laver lækre opskrifter med dertilhørende gode billeder der viser hele processen fra start til slut, deler gode træningstips og skriver åbent og ærligt om livet generelt til god inspiration for læseren.

Maia fra fitskinnyandhealthy vil med hendes blog gerne inspirere til en sund livsstil. Der er ikke nogen tekst-baserede indlæg, men i stedet bliver der hver mandag lagt en række billeder op under hashtagget #inspirationalmonday. Det er altså let at få inspiration til at træne og spise sundt – uden alle mellemregningerne.

Lene Juels blog er fyldt med små inspirerende hverdagsopdateringer fra træningen og sunde og lette opskrifter – lige til at gå til. Herud over giver hun inspiration til dem derude, der også skal få træning og familieliv til at hænge sammen.

Carla Chloe

Carla Mickelborgs blog http://carlachloe.dk er fyldt med gode og sunde opskrifter til alle døgnets måltider, med dertilhørende videoer hvor processerne forklares. Herud over der gode og inspirerende indlæg omkring sundhed generelt – og inspirerende billeder af træning.

Kristian Bradsted stiftede i sin tid Fitness-blog.dk, men har siden solgt den. Der er stadig en del af hans inspirerende artikler om de gode træning med masser af videoer, der nemt og hurtigt viser dig gode øvelser til hele kroppen. Herud over undersøger Kristian mange af myterne omkring mad og drikke, for at se hvilke der er hold i, og hvilke der ikke er.

Christian Amdi er personlig træner i Aarhus. Jeg hjælper mine klienter med at blive stærkere, smertefrie og endnu mere sexede.Jeg er personlig træner i Aarhus. Jeg hjælper mine klienter med at blive stærkere, smertefrie og endnu mere sexede. Men derudover så skriver han nogle utrolig grundig blogindlæg, der kan lære de fleste noget om træning.

 

Fitness-portalen https://www.fitness-guide.dk/ har både nyheder og artikler om motion, sundhed, velvære, kost og udstyr. Herud over ligger der mange gode og letlæselige opskrifter på hjemmesiden på alt lige fra ingefærshots til gulerodsboller med fuldkorn. Fitness-portalen opdateres flere gange månedligt med nye gode, og inspirerende artikler.

Julie Bruun

Julie Bruuns blog er præget af planer for både mad og træning, der er let og ligetil at gå til for læseren. Du kan hver uge hente en sund og nærende madplan med dertilhørende indkøbsliste – og på træningsdelen af bloggen er der både motiverende indlæg om at træne og konkrete programmer, der er lige til at gå til.

Marie Louise Cramer

Marie Louise Cramer er personlig træner og tilbyder forskellige forløb til et sundere og gladere dig. På hendes blog finder du gode og sunde opskrifter til alle dagens måltider, der er lige til at gå til. Herud over er der gode og dybdegående indlæg omkring alt lige fra stenalderkost til hvordan du får et afbalanceret forhold til sundhed, kost og træning.

På http://www.fitnessformlen.dk/ finder du gode, lange og inspirerende indlæg omkring træning og sundhed. Der er alt lige fra skabeloner til vægttab uden kalorier, til gode råd om kost som fx hvor mange måltider du skal spise dagligt, og hvordan din kost bør se ud.

Motion Online har stor fokus på træning og det at træne godt. Der er anmeldelser af træningsudstyr & gadgets, forskellige træningsprogrammer osv. Herud over er der masser af gode råd samt gennemarbejdede artikler omkring alt lige fra at spise rigtigt samt gennemgang af videnskabelige undersøgelser om træning.

Sararh Posin

Sarah Posins blog indeholder masser af gode indlæg med små træningsprogrammer eller -tips, og gode motiverende indlæg omkring det at træne og hvordan du sikrer at du får noget ud af det. Herud over er der også lækre opskrifter med dertilhørende billeder der viser hvert skridt i processen, så du kan se om du også er på samme stadie som Sarah.

Bag “Just Train Fitness” står Andreas Ladegaard og Marcus Møberg, der med deres mange års erfaring inden for styrketræning, fitness og kost giver masser af gode råd til læseren omkring træning, det at træne godt og sundhedsprægede indlæg om alt lige fra kosttilskud og proteinbarer til hvordan du laver en kostplan eller kommer i gang som nybegynder.

Bag Arndal Spa & Fitness’ blog står Lotte Arndal. På bloggen finder du alt lige fra dybdegående artikler omkring kost og kostvaner til lækre opskrifter og konkrete øvelser med dertilhørende billeder. Herud over der også artikler omkring andre parametre der er vigtige i forhold til høj sundhed. Her kan nævnes dybdegående artikler om vigtige ting som søvn, vand og hvile.

Sandra Lykkes blog http://lykke-kostogmotion.blogspot.dk/ er kendetegnet ved lange og velskrevne indlæg om træning og om at holde motivationen, samt masser af lækre opskrifter, der i øvrigt er delt op i underpunktere: ”Det sundere SØDE”, ”Det sundere TILBEHØR”, ”Det sundere KØD”, ”Det sundere SALAT”, ”SALSA og DIP” & ”Det sundere SAMMENKOGTE”. En smart opdeling!

På https://thomasmoberg.dk/fitness-blog/ finder du gode, dybdegående indlæg omkring træning som fx at undgå oppustethed, at bruge kaffe som pre-workout eller hvordan man forbliver slank. Kort sagt masser af inspirerende og brugbar læsning for den besøgende. Herud over er der også lette og lækre opskrifter på sund mad at finde på bloggen.

På Cecilie Langes blog finder du madplaner til ugen, lækre opskrifter, tips til træningsprogrammer med dertilhørende video, samt masser af små indlæg om livet generelt. Bloggen er præget af flotte billeder og gode og konkrete tips og tricks til træningen.

Er du klar til at træne?

Se vores mest populære træningsudstyr her: