Den ultimative liste med de bedste blogs om kost og motion i Danmark

Opdateret 30/10-2017

Vil du gerne både træne godt og spise sundt, men mangler inspiration til processen? Så er du kommet til det rette sted. Her har vi samlet den ultimative liste, med de 48 bedste blogs i Danmark, der inspirerer dig til både at træne rigtigt og spise sundt.

I Danmark er der rigtig mange dygtige bloggere, der laver træningsprogrammer af høj kvalitet, viser dig hvordan du laver en nem og sund morgenmad eller hvordan du stiller sulten med noget sundt og godt, når du egentlig har allermest lyst til at gå om bord i en plade chokolade.

Med denne liste guider vi dig til de allerbedste inden for kategorien, der ikke kun giver dig træningsprogrammer og spiseplaner, men også inspirerer dig til at leve det sundere, gladere liv, som du ønsker og fortjener.

 

Mette Lyngholm

Mette Lyngholm vandt prisen bedste fitnessblog 2015, og derfor handler bloggen naturligt om meget om fitness. Men ud over flotte billeder fra træningslokalet, finder du også mange lækre opskrifter på bloggen, der er lige til at gå til for læseren. Det er alt lige fra sund kage til lækker aftensmad.

Sofias kamp

 

 

 

 

 

 

 

Sofia Saidana lægger mange inspirerende billeder op af sund og god mad til alle tider af døgnet med dertilhørende opskrifter. Herud over finder du masser af tips til bedre træning og små peptalks om træning og livet generelt.

Anna Warrington

Anna Warrington giver gode tips til træningen og stof til eftertanke i den forbindelse, så du får mest muligt ud af din træning. Herud inspirerer Anna til god livsstil med masser af lækre opskrifter til alle tider af døgnet inkl. opskrifter på glutenfri mad eller low carb opskrifter.

Motiononline

 

 

 

 

 

 

Motion Online har stor fokus på træning og det at træne godt. Der er anmeldelser af træningsudstyr & gadgets, forskellige træningsprogrammer osv. Herud over er der masser af gode råd samt gennemarbejdede artikler omkring alt lige fra at spise rigtigt samt gennemgang af videnskabelige undersøgelser om træning.

Kristian Bradsted

Kristian Bradsted inspirerer til den gode træning med masser af videoer, der nemt og hurtigt viser dig gode øvelser til hele kroppen. Herud over undersøger Krstian mange af myterne omkring mad og drikke, for at se hvilke der er hold i, og hvilke der ikke er.

Henrik Duer

De fleste kender Henrik Duer fra TV-programmet ”Ekstremt Fed” hvor han både hjælper de medvirkende til bedre form, bedre kost – men også et bedre liv. På Henriks blog kan du læse masser af gode råd og han kigger nærmere på alle de ting der kan gøre din træning og liv bedre ved fx at dele sin kostplan og kigge nærmere på videnskabelige undersøgelser, og hvad de kan gøre for din træning.

Michelle Kristensen

De fleste kender Michelle Kristensen fra Go’Morgen Danmark på Tv2, hvor hun flittigt deler ud af gode råd om kost og motion samt ”tvinger” kokkene til også at lave lækker og sund mad. Hendes blog fortsætter af samme spor – masser af inspiration til træning, eksempler på folk der har tabt sig via hendes bootcamps og lækre opskrifter.

Sy Lee

Sy Lee blogger om ”alt mellem og jord”, som han selv beskriver det og der er da også meget andet indhold end ”bare” fitness og kost. Fra hans arbejde som personlig træner viser han dog sine elevers resultater samt giver gode råd til hvordan man selv opnår de samme resultater. Herunder er der opskrifter på lækker og nærende mad.

Fitinspiration

Tine fra fitinspiration.dk giver masser af gode råd til træning, hjælp til træningsprogrammer og motivation til at komme i gang. Herud over er der masser af opskrifter til alle dagens måltider, samt lidt til den søde tand (der stadig er sundt), drikke, bagværk og inspiration til den sunde jul.

Mayadrøm

Mayas blog er fyldt med en masser af flotte og inspirerende billeder – både af træningen, men også af hendes mange opskrifter. Som hun skriver: ”Passionen for sundhed, træning og lækre kager er det gennemgående på denne blog”. Det må siges at være rigtigt. Maya er også repræsenteret på Instagram.

Fitnrun

Camillas blog handler meget om løb, løbetræning og udstyr til løb inkl. tøj og sko. Der er ikke så mange opskrifter, men til gengæld masser af gode råd omkring det at spise sundt. Mange af rådene går også specifikt på, hvordan man bør spise før, under og efter et maratonløb.

Amanda_Louise

Amanda Louises blog er præget af masser af billeder fra træningslokalet. Hun er personlig træner og går derfor naturligvis meget op i at træne godt og varieret. Herud over giver hun eksempler fra hendes kostplan til inspiration for læseren.

Cathrine Kofoed

På Cathrine Koefoeds blog er der masser af opskrifter på sund morgenmad, smoothies og proteinvafler. Herud over er der masser af interviews med yoga-undervisere og inspiration til yoga-træningen, inkl. tøj og udstyr der gør træningen bedre.

Kriztina Maria

Kriztina Marias blog er fyldt med masser af inspiration til den trænende – og fortæller også læseren, at det nogle gange er OK at spise det usunde. Hendes ligefremme måde at skrive på, vil appellere til dem der ikke har brug for en ”fitness-freak”, men derimod en der forstår livet og at det ikke altid er lige nemt at finde inspirationen.

Carrotstick_logo

Carrotstick.dk er et samlingssted for lækre opskrifter samt artikler om kost, træning og livsstil. Bloggen opdateres jævnligt og forfatterne er alle professionsbachelorer i ernæring og sundhed med speciale i mad, sundhed og træning. Opskrifterne er hurtige og lette at lave – men også budgetvenlige.

Samantha Fotheringham

Samantha Fotheringhams blog består primært af lækre opskrifter, der ud over at være akkompagneret af flotte og fristende billeder, også har detaljerede opskrifter samt en beskrivelse af næringsindhold og energifordeling per 100 gram. Herud over er der gode træningsråd og anmeldelser af produkter til træningsbrug.

Christine Bonde

Christine Bonde giver gode råd til hvad der skal puttes i indkøbskurven samt laver mange detaljerede opskrifter med dertilhørende flotte billeder af processen. Herud over beskriver Christine detaljeret omkring hendes tanker omkring træning – både op og nedture. Det er god og motiverende læsning.

Caroline Schack

Carolines blog er fyldt med gode, gennemskrevne indlæg omkring træning. Herud over er der også indlæg omkring det at holde motivationen, spise sundt og det at komme til at synde. Caroline skriver på en god og menneskelig måde omkring livet generelt og giver læseren masser af gode input til sundhed, mad og træning.

Gitte Høj

Gitte Højs blog er mest træningsfokuseret og indeholder mange blogindlæg omkring træning og tanker omkring træning. Gitte giver med mange af sine indlæg den motivation til at holde ved træningen, som mange har brug for. Herud over finder du også lækre opskrifter på sund og nærende mad.

Rikke Maija

På Rikke Maijas blog er der masser af små videoer om træning og sundhed. Der er også videoer om masser af andre blandede emner, men i forhold til træning og sundhed er det let og ligetil at følge hendes tips til træningsøvelser og sund madlavning. Hendes opskrifter er lækre og fremgangsmåde nem at følge for læseren på bloggen.

Caroline Thorsfelt

Caroline Thorsfelt skriver masser af indlæg om livet generelt, om det at acceptere sin krop som den er og i det hele taget være tilfreds med sig selv. Ind blandt alle indlæggene finder du også opskrifter der er gode og nemme at gå til – suppleret med flotte klare billeder til læseren.

Anne Eiholm

Anne Eiholm laver lækre og sunde opskrifter, der er lette at gå til for læseren, suppleret med masser af flotte billeder af maden. Herud over deler Anne også gerne ud af sine bedste øvelser fra træningslokalet.

Mette Edlund

Mette Edlund giver dig gode tips til træning, udstyr og det at holde motivationen omkring din træning. Der er gode billeder fra træningslokalet med beskrivelse af øvelser, små blogindlæg om input til forskellige madvarer og små og lette opskifter til hverdagen.

Healthjunie

Sofie Bentzen har siden februar 2012 stået bag http://healthjunkie.dk. Bloggen er fyldt med masser af små og lækre opskrifter, der alle har det til fælles, at de er sunde. Herud over der gode indlæg omkring det at holde sig sund og tips til træningen (inkl. det er finde det rette træningstøj)

Sundhedsbanditten

Anne-Ditte Termannsens http://sundhedsbanditten.dk er fyldt med den ene lækre og sunde opskrift efter den anden, samt gode tips omkring madlavning generelt. Herud over kan man på trænings-delen af bloggen få gode og personline beretninger omkring det at være triatlet og hvordan man træner op til et triatlon.

Fitmom

Charlotte Egedel Wozniak står bag bloggen http://fitmom.dk, der fokuserer på det at holde sig i form og samtidig få familielivet til at hænge sammen. Charlotte fortæller meget ærligt om sit liv, hendes tanker og bekymringer i det hele taget, hvilket gør at bindeleddet mellem blogger og læser bliver tæt og nærværende.

Fitliving

På http://fitliving.dk finder du masser af inspirerende artikler omkring kost og motion. Der er artikler på områderne: ”opskrifter”, ”sund og slank”, ”træning”, ”løb”, ”yoga” & ”shopping”, så der er rig mulighed for at hente inspiration på det område man mest har brug for. Artiklerne er velskrevne og ofte af kendte navne på det givne område.

Fitnessliv

Fitnessliv.dk samler masser af inspirerende artikler på områderne fitness, kost og ernæring og sundhed. Herud over er der som noget ekstra også artikler omkring graviditet og motion. Artiklerne er velskrevne og letlæselige.

Getfitinspiration

Http://lifebymette.dk/ laver lækre opskrifter med dertilhørende gode billeder der viser hele processen fra start til slut, deler gode træningstips og skriver åbent og ærligt om livet generelt til god inspiration for læseren.

Wayofthestrong

Bag wayofthestrong står en tidligere professionel cykelrytter, der siden december 2015 har blogget om vejen mod sit mål om at opnå 10 kilos muskelmasse på 6 måneder, fra 73,3 til 83,3 kg. Ind mellem blog-posts med billeder og video med inspiration fra træningslokalet, er der små opskrifter på gode shakes som er lette at gå til.

Fitskinnyandhealthy

Maia fra fitskinnyandhealthy vil med hendes blog gerne inspirere til en sund livsstil. Der er ikke nogen tekst-baserede indlæg, men i stedet bliver der hver mandag lagt en række billeder op under hashtagget #inspirationalmonday. Det er altså let at få inspiration til at træne og spise sundt – uden alle mellemregningerne.

Lene Juel

Lene Juels blog er fyldt med små inspirerende hverdagsopdateringer fra træningen og sunde og lette opskrifter – lige til at gå til. Herud over giver hun inspiration til dem derude, der også skal få træning og familieliv til at hænge sammen.

Carla Chloe

Carla Mickelborgs blog http://carlachloe.dk er fyldt med gode og sunde opskrifter til alle døgnets måltider, med dertilhørende videoer hvor processerne forklares. Herud over der gode og inspirerende indlæg omkring sundhed generelt – og inspirerende billeder af træning.

Fitnessguide - logo

 

 

 

Fitness-portalen https://www.fitness-guide.dk/ har både nyheder og artikler om motion, sundhed, velvære, kost og udstyr. Herud over ligger der mange gode og letlæselige opskrifter på hjemmesiden på alt lige fra ingefærshots til gulerodsboller med fuldkorn. Fitness-portalen opdateres flere gange månedligt med nye gode, og inspirerende artikler.

Julie Bruun

Julie Bruuns blog er præget af planer for både mad og træning, der er let og ligetil at gå til for læseren. Du kan hver uge hente en sund og nærende madplan med dertilhørende indkøbsliste – og på træningsdelen af bloggen er der både motiverende indlæg om at træne og konkrete programmer, der er lige til at gå til.

Marie Louise Cramer

Marie Louise Cramer er personlig træner og tilbyder forskellige forløb til et sundere og gladere dig. På hendes blog finder du gode og sunde opskrifter til alle dagens måltider, der er lige til at gå til. Herud over er der gode og dybdegående indlæg omkring alt lige fra stenalderkost til hvordan du får et afbalanceret forhold til sundhed, kost og træning.

Fitnessformlen

På http://www.fitnessformlen.dk/ finder du gode, lange og inspirerende indlæg omkring træning og sundhed. Der er alt lige fra skabeloner til vægttab uden kalorier, til gode råd om kost som fx hvor mange måltider du skal spise dagligt, og hvordan din kost bør se ud.

Voresboble

Voresboble er en blog startet af to gode veninder der bloggede sammen, men i dag er det mest Amalie Brohus der skriver på bloggen. Der er masser af gode opskrifter med dertilhørende flotte og klare billeder, der giver læseren appetit på selv at komme i gang. Amalie giver dig også gode input til at holde ved træningen – også selv om det er hårdt.

Fitnesspigen

Fitnesspigen.dk er en hjemmeside for fintesstøj, træning og kost til alle typer piger. På bloggen finder du masser af lækre opskrifter på alt lige fra morgenmad og aftensmad til kager og desserter, der alle er sunde – naturligvis. Herud over er der gode inspirerende indlæg fra mange forskellige typer piger, der beskriver deres træning og hvad for dem er en fitnesspige. God og inspirerende læsning.

Sarah Posin

Sarah Posins blog indeholder masser af gode indlæg med små træningsprogrammer eller -tips, og gode motiverende indlæg omkring det at træne og hvordan du sikrer at du får noget ud af det. Herud over er der også lækre opskrifter med dertilhørende billeder der viser hvert skridt i processen, så du kan se om du også er på samme stadie som Sarah.

Lev Sundt

Susan Milo er personlig træner i Århus og går naturligvis op i sundhed, træning og kost. På bloggen er der gode og sunde opskrifter til alle dagens måltider. Herud over er der små inspirerende indlæg om alt lige fra hvad man gør når motivationen er væk, til når små hverdagsting, som når mandagen er hård ved en.

Just Train Fitness

Bag “Just Train Fitness” står Andreas Ladegaard og Marcus Møberg, der med deres mange års erfaring inden for styrketræning, fitness og kost giver masser af gode råd til læseren omkring træning, det at træne godt og sundhedsprægede indlæg om alt lige fra kosttilskud og proteinbarer til hvordan du laver en kostplan eller kommer i gang som nybegynder.

Reveal your Fitness

Bag “Reveal Your Fitness” står en håndfuld unge drenge i Århus, der startede bloggen i september 2015. Selv om bloggen er forholdsvis ny, er der alligevel allerede nogle gode opskrifter, tips til at lave en god kostplan samt gode dybdegående indlæg omkring andre udefrakommende faktorer, der er vigtigt for din træning. Du kan også følge drengene på hhv. Facebook, Instagram og Snapchat.

Arndal

Bag Arndal Spa & Fitness’ blog står Lotte Arndal. På bloggen finder du alt lige fra dybdegående artikler omkring kost og kostvaner til lækre opskrifter og konkrete øvelser med dertilhørende billeder. Herud over der også artikler omkring andre parametre der er vigtige i forhold til høj sundhed. Her kan nævnes dybdegående artikler om vigtige ting som søvn, vand og hvile.

Lykke kost og motion

Sandra Lykkes blog http://lykke-kostogmotion.blogspot.dk/ er kendetegnet ved lange og velskrevne indlæg om træning og om at holde motivationen, samt masser af lækre opskrifter, der i øvrigt er delt op i underpunktere: ”Det sundere SØDE”, ”Det sundere TILBEHØR”, ”Det sundere KØD”, ”Det sundere SALAT”, ”SALSA og DIP” & ”Det sundere SAMMENKOGTE”. En smart opdeling!

Thomas Moberg

På https://thomasmoberg.dk/fitness-blog/ finder du gode, dybdegående indlæg omkring træning som fx at undgå oppustethed, at bruge kaffe som pre-workout eller hvordan man forbliver slank. Kort sagt masser af inspirerende og brugbar læsning for den besøgende. Herud over er der også lette og lækre opskrifter på sund mad at finde på bloggen.

Christina Kayser

Christina Kayser skriver gode og grundige blogindlæg omkring det at træne og deler hendes tips til at opnå en god træningsuge. På madfronten er der gode tips og opskrifter til hele døgnet samt inspirerende indlæg som ”snackmonster – tips til gode snacks?” hvor Christina deler ud af hendes snack-tips.

Cecilie Lange

På Cecilie Langes blog finder du madplaner til ugen, lækre opskrifter, tips til træningsprogrammer med dertilhørende video, samt masser af små indlæg om livet generelt. Bloggen er præget af flotte billeder og gode og konkrete tips og tricks til træningen.

Er du klar til at træne?

Se vores mest populære træningsudstyr her: