Hjemmetræning med håndvægte

Hjemmetræning med håndvægte er en god løsning for både nybegynderen og den øvede, der gerne vil styrketræne indenfor husets fire vægge. Med håndvægte og en bænk eller måtte, har du faktisk et helt hjemmegym, når du vil styrketræne. Håndvægte er alsidige, og der er næsten ikke en styrkeøvelse, som ikke kan laves med en håndvægt. I artiklen kan du finde ud af, hvilken type håndvægt, der passer til dig. Og vi giver til sidst en oversigt over håndvægte til forskellige budgetter.

Hvilken type håndvægte skal du vælge

Der findes overordnet to typer af håndvægte; faste og fleksible, som hver har sine fordele. Og derudover findes der en hybrid, som vi kigger på til sidst. Når du har valgt din type håndvægt, er det vigtigt at vælge den rette vægt på håndvægten.

1. Faste håndvægte

Består af et sæt håndvægte, der har én fast vægt, som varierer fra håndvægt til håndvægt. De faste håndvægte findes både i en den farvede vinylbelagte udgave, i krom og de gummibelagte til mere professionel brug.

Vinyl/neopren håndvægt.

Det er håndvægte i støbejern belagt med vinyl eller neopren over hele håndvægten. Det er disse typer, du ofte finder til holdtimerne i fitnesscenteret. Skal håndvægtene være en del af hjemmet, er de vinylbelagte håndvægte i flotte farver, som kan indgå i hjemmets decor.

Håndvægte til hjemmetræning - vinyl


Krom

Det er et dyrere alternativ og vælges ofte, når du vil have et helt rack set. Et rack set er et stativ med flere håndvægte, hvilket er den løsning, der bruges i flest fitnesscentre. Flere er begyndt at bruge dem til hjemmetræning, når pladsen er til det.

Håndvægte til hjemmetræning - rack set


Gummibelagt

Det er disse typer der findes i fitnesscenteret, når vi kommer op i de større vægtklasser. De er en hybrid af krom og vinyl. Selve grebet er jern/krom, hvor enderne er belagt med gummi, hvilket beskytter gulvet mod ridser.

Faste håndvægte

  • Nemt at skifte mellem vægtklasser
  • Flotte farver der er dekorative
  • Ridser ikke gulvet (gummi og vinyl)

Rubberdumbbells


Fleksible håndvægte

Består af en vægtstang og -skiver. Det smarte med fleksible vægte er, at du kan justere dem. Når du bliver stærkere, kan du nemt beholde den samme håndvægt ved at købe ekstra skiver til. I modsætning til de faste, hvor du skal købe et helt nyt sæt. Med få skiver kan du lave et utal af sammensætninger.

Ofte kan du få et startsæt med to håndvægte med eksempelvis 7,5 kg på hver vægt. Her kan du justere vægten helt ned til 1 kg, og hvis der skal mere på end 7,5 kg kan vægtskiver tilkøbes. Ved du fra starten at du vil stige i vægt, er dette den mest økonomiske løsning.

Fleksible håndvægte

  • Økonomisk ved flere vægtklasser
  • Fylder meget lidt
  • Nemt at udvide, når du bliver stærkere

Håndvægte til hjemmetræning - justerbare

 

 


Du betaler per håndvægt og vil du have mere end ét par kan det være billigere at købe de fleksible, som vi har gennemgået ovenfor. Men har du pladsen, kan et helt rack set være en fordel, da du meget hurtigt kan skifte mellem forskellige håndvægte og ikke skal tage skiver af eller på vægtene. Vil du gerne kunne skifte hurtigt mellem vægtene, men har du ikke pladsen til et rack set læs med nedenfor.

Justerbare håndvægte – adskillige sæt i én håndvægt

Den sidste type er en fleksibel vægt, men i stedet for skiver, flytter du en lille pind i siden af håndvægten og veksler på den måde mellem vægtklasser. Denne type håndvægt fylder meget lidt, og du kan have mange håndvægte i en. Se en videoen, der forklarer funktionen. Fordelen ved denne vægt er, at alle dine håndvægte fylder det samme som én håndvægt. Og vil du have en stor mængde vægtklasser, er PowerBlock håndvægte en billigere løsning end et rack set. 


Håndvægte til hjemmetræning på 3 budgetter:

Her er en oversigt over, hvad du kan forvente af håndvægte i tre budgetklasser.

Håndvægt – budgetklasse

Håndvægte - vægtsæt med skiver
Budgetklasse

 

Priser fra 300-600
Pladsbesparende
Mange valgmuligheder
God til begynderen

 

 

 

Håndvægt – mellemklasse

Håndvægte - vinyl
Mellemklasse

 

Priser fra 150-1700
Vinylhåndvægte ligger i mellemklassen
God løsning, hvis du kan nøjes med én vægt
Fås fra 1-6 kg
Priser fra 150,- stigende i takt med vægtklassen.
For et helt sæt 1-6 kg er den samlede pris cirka 1700,-

 

 

Håndvægt – topklasse

Håndvægte - PowerBlock
Topklasse

 

Priser fra 2400-4000+
God til dig, der vil dækkes helt ind
Stort udvalg af vægtklasser enten i rack eller PowerBlock
Høj kvalitet og slidstærke
Fås med meget høj vægt cirka 2-60kg

 

 

Håndvægte - Dumbbell Rack
Topklasse – Dumbbell Rack

 

 

 

 

 

 

 

Har du brug for råd og vejledning, så hjælper vi gerne via e-mail på info@abilicaonline.dk eller ring 70 270 279. Eller kig forbi butikken i Aarhus.