Hvad koster et løbebånd til hjemmetræning

Hvad koster et løbebånd til hjemmetræning, bliver vi ofte spurgt om. Jeg gennemgår i artiklen, hvordan et løbebånd prissættes, og hvad du kan forvente af et løbebånd i forskellige budgetklasser. Løbebånd findes i flere modeller, og priserne for et løbebånd til hjemmetræning varierer fra cirka 9.000- 30.000 kr.

Hvordan prissættes et løbebånd

Et løbebånd er en investering, og hvis du drømmer om et løbebånd til hjemmetræning, så kan det betale sig at spare op et måned eller to længere og få et godt løbebånd. En del af forklaringen på løbebåndets pris er:

  • Det vejer dobbelt så meget som andet kredsløbsudstyr, hvilket fortæller noget om, hvor meget gods, der indgår i et godt løbebånd.
  • Det er mere teknisk. Og her menes selve teknikken i løbebåndet, ikke brugen af det. Et løbebånd er ligeså brugervenligt som andet motionsudstyr.
  • Som det eneste kredsløbsudstyr har løbebåndet en motor. Det er hjertet i løbebåndet, og jo stærkere motor jo bedre.

Løbebånd er det mest komplekse motionsudstyr at producere, og derfor koster det mere end andre kredsløbsmaskiner. Sammenligner du med en motionscykel, bør du forvente at gange prisen med 2 for at få et tilsvarende løbebeånd. Sammenligner du med en crosstrainer skal prisen ganges med 1,5-2.

Jeg behøver ikke en masse træningsprogrammer

Vi oplever at nogle tror, at det er programmer og elektronik, der koster ved et løbebånd. Faktisk er computer og træningsprogrammer standardudstyr på alle løbebånd, så du kan ikke komme udenom dem. Og selvom et løbebånd er dyrere, betyder det ikke, at der er flere træningsprogrammer. De vigtigste dele på et løbebånd er motoren, løbeflade-arealet og selve båndet. Og det er disse komponenter, der afgør prisen. Med en højere pris, får du en stærkere motor, større løbeflade, bedre båndkvalitet og ofte en stærkere konstruktion.

Er du i tvivl om hvilket løbebånd, der passer til dig, så har vi lavet en vejledning om 6 overvejelser, du bør gøre dig, inden køb.

Kan man få et løbebånd til 5000 kr.?

Svaret er ja, at det kan man desværre – og endda også til priser derunder. Og du kan sikkert også løbe på løbebåndet. Motoren vil dog ofte være svagere, hvilket betyder, at motoren skal arbejde nær sit max hele tiden, og det slider. Løbefladen er lille, så det gælder om at løbe meget præcist for ikke at træde udenfor. Kvaliteten på konstruktionen er dårligere, så den kan knirke og brage mere. Og dermed er sikkerheden ikke nær så høj. En god indikator for kvaliteten er vægten. Et tungt løbebånd er ofte i bedre kvalitet.

Det er ikke sikkert, at det billige løbebånd går i stykker, men generelt forringes løbeoplevelsen, når løbebåndet købes for billigt. Vores erfaring er jo bedre udstyr og træningsoplevelse, desto større sandsynlighed er der for, at det bliver brugt.

Hvis du ikke synes, du vil eller kan afsætte et større budget til et løbebånd, så vil en spinningcykel være en bedre investering. Her kommer du længere for dine penge. For halvdelen af et løbebånds pris får du nemt en meget stærk og rigtig god spinningcykel. Men det er selvfølgelig en anden form for træning, og du får ikke løbeoplevelsen på en cykel. Vil du gerne løbe, så er et løbebånd vejen frem, når vejret bliver koldt, vejene glatte og motionen skal dyrkes hjemme fra stuen.

Løbebånd til 3 budgetter:

Her er en oversigt over, hvad tre forskellige budgetklasser af løbebånd byder på.

Løbebånd – budgetklasse

løbebånd budgetklasse
Budgetklasse

Vejl. pris under 10.000*

Kendetegnet af:

Lavere maxhastighed (16 km/t)
Lille løbeflade (40×130 cm)
Håndpuls, ikke trådløs puls
Basisprogrammer
Hk: 1,25-1,75
Brugervægt: 115-125 kg
Incline (stigning): 10%+

Løbebånd – mellemklasse

Løbebånd mellembudget
Mellemklasse

Vejl. pris cirka 15.000*

Du får det samme som budgetklassen plus:

Højere maxhastighed (18 km/t)
Større løbeflade (50×150 cm)
Trådløs pulsmåling
Pulsprogrammer
Flere Hk: 2-3
Højere brugervægt 130-150
Større stabilitet
Bedre dæmpning

Obs. Nogle mærker i middelklassen giver også adgang til iFit, Bluetooth-kommunikation til tablets osv.

Løbebånd – topklasse til private

Løbebånd topklasse til private
Topklasse til private

Vejl. pris over 20.000*

Du får det samme som de mindre klasser plus:

Højere maxhastighed (20 km/t)
Større løbeflade (på nogle)
Flere Hk: 3-4
Højere brugervægt 150kg+
Stærkere konstruktion
Rammen er stærkere
Selve båndet er i bedre kvalitet
Flere dæmpepuder eller evt dæmpning i hele løbefladen

Obs. Nogle mærker i topklassen giver også adgang til iFit, Bluetooth-kommunikation til tablets osv.

*priserne er inddelt efter vejledende priser og tager ikke højde for eventuelle tilbud.