Sådan bygger du baller med en glute builder elastik

Skrevet af BfR Professional

Det er mere populært end nogensinde før at have en god bagdel. Sådan en, der er både fyldig og fast. Faktisk er det så populært, at nogle ligefrem betaler sig til sådan en bagdel. Heldigvis er det slet ikke nødvendigt. for med fokuseret balletræning, også kaldet booty building eller glute workout, en god træningselastik og de rette øvelser, er du godt på vej til at vende din bagdel til en fordel.

Derfor skal du træne baller og lår

Der kan være mange grunde til, at du gerne vil træne dine glutes (den store ballemuskel) og dine lår. Vi gætter på, at du selvfølgelig gerne vil se flot ud. Glæden ved at trække i et par stramme jeans eller en tætsiddende festkjole bliver lige lidt større. Og skulle du stå i en situation, hvor du har brug for at lave en dramatisk exit, er det jo altid rart med en bagdel, du kan være stolt af, når du vender ryggen til folk og marcherer bort.

Eller måske vil du simpelthen bare gerne have mere styrke i de her muskelgrupper. De store muskelgrupper i baller samt for- og baglår er nogle af de mest centrale i hele vores krop og indgår i næsten alt, vi foretager os. Jo stærkere muskler, desto mere kraft har du at sætte af med, fx under aktiviteter som løb eller roning. Med fokuseret træning af baller og lår kan du øge din generelle performance og udholdenhed.

En tredje fordel ved fokuseret booty building er, at den øgede muskelstyrke som en sidegevinst fører til, at du undgår at belaste knæ og ankler som følge af svage balle- og lårmuskler. Hvis de store muskelgrupper i lår og baller er blevet forsømt, har det nemlig konsekvenser for hele dit bevægelsesmønster og dermed også din teknik, når du fx laver lower body workout. I bedste fald får du bare ikke så meget ud af øvelserne, du laver, og i værste fald ender du med knæsmerter eller svage ankler.

Der er altså mindst tre wins ved at fokusere på balle- og lårtræning.

Squat-glutebuilder

En træningselastik giver mere modstand og bedre støtte

Du kan finde et hav af træningsøvelser til baller og lår på nettet, og du kan sagtens lave dem uden hjælpemidler og få noget ud af det. Men en træningselastik kan være en genvej til endnu bedre og mere sikre resultater. En træningselastik er et elastisk træningsbånd til workout af netop for- og baglår samt baller. Det kaldes også en glute builder, en booty builder eller et booty band.

Der er to store fordele ved at bruge en træningselastik: Den øger modstanden under øvelserne (tro os, du mærker hurtigt, at det napper lidt i musklerne!), og den stabiliserer dig samtidig under øvelserne, så du ikke overstrækker eller vinkler dig forkert. Derfor er træningselastikken faktisk også en god makker, hvis du har brug for at genoptræne efter en skade eller operation; du kan træne i lidt kortere tid, mens dine svage muskelgrupper får støtte.

Der findes mange forskellige mærker inden for træningselastikker, og ikke alle er lige gode. Du skal blandt andet være opmærksom på, om båndet er for smalt, for så kan det komme til at krølle sig sammen og irritere huden under øvelserne. BfR Professional har bevidst valgt at udstyre glute builder elastikken med et bredt bånd på 8 cm for netop at undgå det problem. Den er også med anti-slip-materiale på en af modellerne, på indersiden af elastikken, så den bliver siddende hvor den skal, selv i de mere dynamiske øvelser. Men i sidste ende er det en smagssag, så du må prøve dig frem, til du finder den rette glute builder elastik for dig.

Hvem kan bruge en træningselastik?

Hvis du ikke er typen, der orker at rode med avanceret udstyr, så er der gode nyheder: En glute builder-elastik er indbegrebet af low-tech og meget nem at bruge. Den kan anvendes af alle – uanset fysisk form og størrelse. Samtidig er det et prisbilligt træningsredskab sammenlignet med så meget andet.

En anden fordel er, at elastikken er en meget fleksibel træningsmakker. Du kan tage den med dig og bruge den overalt. Den fylder ikke mere, end at du kan have den i lommen eller tasken, så uanset om du skal på familieweekend i Vestjylland eller til Thailand i tre uger, er der ingen undskyldning for ikke at få lidt sved på panden. Så du kan roligt bygge baller og bevare din fulde frihed samtidig.

Gode øvelser til dig og din glute builder

En træningselastik kan indgå i et væld af øvelser rettet mod for- og baglår samt baller. Du kan fx placere elastikken over knæene, når du laver squats, eller du kan anvende den til hip thrusters med vægt. Vi kunne remse endnu flere øvelser op, men video siger det ofte bedre end tekst, så vi vil foreslå, at du tjekker den her korte video ud, hvor du får serveret 18 nemme øvelser på 1 minut.

Køber du BfR Glute builder elastik hos Abilica, får du desuden BfR Professionals GRATIS træningsprogram med i købet. Her kan du se i både tekst og illustrationer, hvordan du bedst træner dig frem til en fast og fyldig bagdel og stærke lår.

Og husk så, at det ikke handler om at opnå en bagdel, der er Instagram-værdig, men slet og ret en bagdel, der gør dig stolt og stærk.

Læs også: Okklusionstræning: Effektiv træning uden tunge vægte