Vejledning: hvilken romaskine er den bedste i test

Der findes et hav af romaskiner, og de er bygget meget forskelligt. Èn ting har de alle til fælles, og det er, at de giver fantastisk træning, hvor næsten hele kroppens muskulatur involveres.

Når du vil have en romaskine til hjemmetræning, er det en god ide at lave en test af flere romaskiner. Denne test kan du lave i en butik, hvor du selv prøver de forskellige romaskiner såsom vores butik i Aarhus. Du kan også lave testen på nettet, hvor du læser dig til hvilken romaskine, der lever op til dine kriterier.

En romaskine træner 80 procent af kroppens muskler.

Test af den bedste romaskine

Du fastsætter selv, hvilke kriterier romaskinen skal bedømmes ud fra. Den romaskine der er ”bedst i test” afhænger nemlig af dine unikke behov. Så det allerførste du bør overveje er, hvor meget romaskinen skal bruges, af hvor mange brugere og hvilken kvalitet du forventer.

Her er en liste af kriterier, som du kan teste din kommende romaskine ud fra. Find gerne selv på flere.

Modstandssystem

Romaskiner fås typisk med et af følgende modstandssystemer:

  1. Vandmodstand
  2. Magnetmodstand
  3. Luftmodstand
  4. Kombineret luft- og magnetmodstand

Det er ofte smag og behag hvilket modstandssystem man godt kan lide at bruge. Alle giver i sidste ende det samme, men vil man have det mest naturlige træk, skal man gå efter vand- eller luftmodstand. Det er også disse to modstandssystemer den seriøse udøver ofte vælger.

Motivation

Er du glad for træningsprogrammer, der presser og motiverer dig i træningen, eller er du typen, der pisker dig selv gennem et helt træningspas uden problemer. Hvis du er den førstnævnte, så kan du vælge en romaskine med træningsprogrammer eller forskellige spil i computeren.

Brugervenlighed

På næsten alle romaskiner kan du gå direkte i gang med et ro uden at skulle trykke på knapper eller indtaste oplysninger.

Sædehøjde

Har du knæproblemer, er gangbesværet eller har en anden skade, der forhindrer dig i at sætte dig på hug. Så bør en høj sædehøjde været blandt de kriterier, som du laver din romaskine test ud fra. Romaskiner fås med sædehøjde fra 25, 35 og helt op til 51 cm.

Kvalitet

Er I en hel familie, der bruger romaskinen, kan det blive til mange timer på ugebasis, så her bør høj kvalitet være blandt test-kriterierne. Det samme gælder, hvis du er en stærk roer, der træner mange timer om ugen.

Budget

Til sidst bør du overveje dit budget. Selvom romaskiner ikke spænder så bredt i prisintervallet som eksempelvis løbebånd, så er der stadig forskel på romaskinerne i de forskellige budgetklasser (fra cirka 3.000 kr. til 15.000 kr.). Har du et højere budget, kan du få en bedre kvalitet, og dermed kan den bruges i længere tid på ugebasis. Det kan måske betale sig at vente et par måneder og spare lidt ekstra sammen for at få den bedste romaskine til dine behov.

Den bedste romaskine

Den bedste romaskine er den, der passer til dine testkriterier og er inden for budget og kvalitetskrav. Vores erfaring er, at der overordnet er tre typer af hjemmemotionister. Nedenfor har vi givet vores bud på hvilken romaskine, der passer til hver type.

1. Motionisten der skal i gang med at træne, Her anbefaler vi Abilica WinRower 2.0 romaskine. En rigtig god romaskine, som har vundet flere tests. Den er bla. kåret som bedst til prisen hos NetFysioterapi

winrower 2.0

2. Motionister der er glade for træningsprogrammer eller til hele familien, anbefaler vi Masterfit TP900 romaskine.

masterfit romaskine tp900

 

3. Den seriøse udøver, der træner hårdt og forventer en holdbar og slidstærk romaskine i topkvalitet. Apollo Hybrid AR Rower er en af de stærkeste romaskiner på markedet.

APOLLO AR